Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real spanyol sztárjával tárgyal a Bayern

Azt követően, hogy az FC Bayern München bejelentette Mehdi Benati érkezését az AS Roma együttesétől újabb nagy név írhat alá a bajorokhoz.

eurosport.fr

Javi Martínez, Thiago Acántara és Bastian Schweinsteiger. Három játékos, kik visszatérésére még hosszú időt kell várni Münchenben, a vezetőség így új játékost hozna Pep Guardiola edzőnek. Toni Kroos ugyebár a Real Madrid játékosa immáron, ő jelenthetett volna most megoldást. A Bayern azonban a Real Madridból szemelt ki pótlást, méghozzá Xabi Alonso személyében.

A ‘Bild’ úgy tudja, hogy a 32 esztendős sponyol középpályás a napokban aláírhat Münchenben. Xabi Alonsot nem venné meg végleg a német rekordbajnok, a német lap szerint két éves köcsön szerződést kötnének a játékossal, a Realnak közel 10 millió eurót is fizetének mindezért.

Alonso, aki a napokban mondta vissza a válogatottságot épp Kroos miatt szorult ki a Bajnokok Ligája győztes csapat kezdőjéből. A német a fizetést keveselte, a spanyol azonban nagyon jól kereshetne Németországban: a ‘Marca’ szerint 10 millió eurós bruttó fizetés ütheti Alonso markát Münchenben.

A Bayern spanyol régiója így öt fősre emelkedhet. A tárgyalások már folynak. A spanyol ‘La Sexta’ nevű TV csatorna szerint már meg is eggyezett egymással a két fél. Hivatalosan akkor jelenthetik be a transzfert, ha a Real elnöke, Florentino Pérez rábólint az ügyre.

Galeß