Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Íme a kalapbeosztás, sorsolásra fel!

Szerdán késő este egy büntetőpárbajt követően a bolgár bajnok Ludogorets lett a bajnokok Ligája 2014/2015-ös főtáblájának 32. azaz utolsó résztvevője. A koefficiensek alapján az UEFA illetékesei gyorsan megállapították a kalapbeosztásokat, így minden adott, hogy csütörtökön Monte-Carlóban este 18 órakor megtartsák a csoportkör sorsolását.

Az első kalapban bombaerős együttesek mellett, mint például a Real Madrid, az FC Barcelona, avgy éppen az Arsenal megtalálható a sorozat két portugál résztvevője a Benfica és a Porto is, Nem kérdés, hogy a többi kalapban lévő csapatok ezen két együttest szeretnék majd ellenfélül kapni, ám ez nem kívánságműsor…

A második kalapban olyan együttesek találhatóak, mint az angol bajnok Manchester City, a PSG, a Juventus, vagy éppen a Dortmund, a kalap másik négy csapata némileg gyengébbnek tűnik, a többi kalap résztvevői a fent említett négyest úgy gondoljuk mindenképpen szívesen elkerülnék.

A harmadik kalapba kapott besorolást a Liverpool, mely könnyen halálcsoportban találhatja magát és persze ellenfeleinek sem lesz túl bagy az öröme. Azért nem mindegy, hogy az Olympiakos, vagy a vörösök jönnek szembe a csoportban.

A negyedik kalapban aztán két klub van, melyet mindenki elkerülne, ez pedig az AS Roma és az AS Monaco, de mint fentebb említettük ez nem kívánságműsor. A többi együttes a maga nemében a mezőnyhöz képest gyengébb besorolást kap tőlünk.

A sorsoláson azonos országból érkező csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, ezáltal szűkül a kör.

1. kalap: Real Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Arsenal (angol), FC Porto (portugál)

2. kalap: Schalke 04 (német), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Sahtar Doneck (ukrán), FC Basel (svájci), Zenit (orosz), Manchester City (angol)

3. kapal: Bayer Leverkusen (német), Olympiakosz Pireusz (görög), CSZKA Moszkva (orosz), Ajax (holland), Liverpool (angol), Sporting (portugál), Galatasaray (török), Athletic Bilbao (spanyol)

4. kalap: Anderlecht (belga), AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), APOEL Nicosia (ciprusi), BATE Boriszov (fehérorosz), Maribor (szlovén), AS Monaco (francia), Malmö (svéd)

Arrow