Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla győzött Barcelonában

Szombaton késő este fogadta az Espanol az esélyesebbnek tartott Sevilla csapatát. A Sevillának győznie kellett a múlt heti Valencia elleni döntetlen után, hogy tartsa a lépést a riválisokkal.

Kép: www.mundodeportivo.com

Nem volt könnyű dolguk, hiszen a hazaiak személyében is egy remek csapatról beszélhetünk, és hazai pályán ők is mindent megtettek a sikerért. Hajtós mérkőzést játszottak, ahol mind a két csapatnak megvoltak a maga lehetőségei. A vezetést a vendégek szerezték meg, miután egy szépen végigjátszott akció végén Bacca talált be. 0-1.

Az Espanol nem hagyta annyiban a dolgot, de támadásaiból hiányzott a gól. A második játékrészben folytatódott a küzdelem, és érezhető volt hogy a következő gól talán el is döntheti a három pont sorsát. Ezt a gólt a Sevilla szerezte. Egy betekert szabadrúgást Iborra fejjel váltott gólra,megduplázva ezzel csapata előnyét. 0-2

Az Espanol még kapaszkodott, de már csak a szépítésre futotta, miután sikerült megzavarni a vendég védelmet a baloldalon, bent középen Stuani érkezett. 1-2. A mérkőzés utolső harmadában már nem volt erő az Espanolban, többnyire a Sevilla lehetőségeiről szólt a hajrá. Az eredmény viszont nem változott, így a Sevilla diadalmaskodott az Espanol otthonában.

Érdekesség, hogy mind a két FC Barcelonától kapott kölcsön játékos pályára lépett. Denis Suarez kezdőként kapott lehetőséget és gólpasst adott, míg Deulofeu a hajrában csereként lépett pályára.

Espanol – Sevilla 1-2
G: Stuani (61.) ill. Bacca (34.), Iborra (57.)

Baranyai Balázs