Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német csatár-tehetséget igazolt a Bayern

Egész nyáron harcoltak a csatár jogaiért a klubok, az átigazolási időszak végére aztán pont került az ügy végére és az FC Bayern München ismét a győztes.

spox.com

Németország egyik legnagyobb tehetségének tartják a Borussia Mönchengadbachtól távozó csatárt. Sinan Kurt szerződését ugyan meg akarta hosszabbítsani nevelőegyüttese, a 18 esztendős játékos viszont mindenképp a német rekordbajnokhoz akart szerződni. Kívánsága most beteljesült, a transzfert hivatalosan is megerősítette az FC Bayern München.

“Nagyon boldog vagyok, hogy most végre sikerüt a transzfer a sok herce-hurca után, mindenképpen a Bayern Münchenbe akartam igazolni. Nagyon hálás vagyok a Borussiának, hogy nem gördítettek akadályt a jövőm elé. Nagyon kíváncsi vagyok arra, ami most rám vár. Az álmom válik ezzel valóra.” – mondta Kurt a ‘Sport1-‘nak.

A török femenőkkel is rendelkező Kurt 2,5 millió euró fejében váltott klubot. Az átigazolási díj nő, amint a futballista debütál a Bundesigában. A fiatal csatár a Borussia ificsapataiban 77 mérkőzést abszolvált, ezeken 47 alkalommal volt eredményes. Szerepelt már a német utánpótlásválogatottakban is, rendkívül nagy jövőt jósolnak neki.

Kurt 2018 nyaráig szóló szerződést írt alá Münchenben, a Bayern által kiadott cikk alapján a profikkal fog már tréningezni.

Galeß