Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb klasszis igazolt Indiába

Mások mellett Alessandro Del Piero és Robert Pirés után a korábbi 70-szeres francia válogatott gólvágó, Nicolas Anelka is a feltörekvő országba szerződött.

Nicolas Anelka – veooz.com

A 35 esztendős középcsatár három hónapra kötelezte el magát a Mumbai City FC csapatához, s ilyen rövid idő alatt is mintegy 1 millió eurót kereshet a nehéz esetnek tartott játékos. Anelka játékos-pályafutásában soron következő együttese jelentheti majd a tizenkettedik állomást, így a vándormadárként élő futballista korábban megfordult már hazájában (PSG), Angliában (Arsenal, West Bromwich Albion, Liverpool, Manchester City, Bolton, Chelsea), Spanyolországban (Real Madrid), Törökországban (Fenerbahce), Kínában (SH Shenhua) és Olaszországban (Juventus) is. Ráadásul ezek a gárdák összesen 130,36 millió eurót fizettek a játékjogáért az elmúlt közel két évtized alatt – ebben a vonatkozásban csak Zlatan Ibrahimovic és James Rodríguez előzi meg.

A gall csatár 2014 márciusa óta keresett magának csapatot, legutóbb a West Bromwich Albiont erősítette, amíg sokak felháborodását kiváltó kézmozdulatai miatt kenyértörés nem történt a felek között.

Budai Levente