Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB-selejtező: Visszatért a spanyol-varázs; Kemény derbi Ukrajnában – VIDEÓVAL

Hatalmas várakozás előzte meg Valenciában a spanyol válogatott első tétmeccsét azóta, hogy csúfos módon már a Világbajnokság csoportkörében búcsúzni kényszerültek a torna címvédőjeként. Eközben a C csoportban igazi kelet-európai rangadóra került Kijevben. Vessük is bele magunkat a szextett történéseibe!

www.facebook.com

C csoport
Spanyolország – Macedónia 5-1
Valencia, Mestalla
Vezette: Anasztasziosz Szidiropulosz (görög)
Spanyolország: Casillas – Juanfran, Ramos, Albiol, Alba – Busquets, Fábregas, Koke – Pedro, Alcácer , Silva.
Macedónia: Pacovski – Mojsov, Sikov, Cuculi – Ristovski, Spirovski, Trajkovski, Alioski – Ibraimi, Jahovic, Abdurahimi.
Gólszerzők: Ramos (16. perc-büntetőből), Alcácer (17.), Busquets (45+3.), David Silva (50.), Pedro (90+1.), illetve Ibraimi (28.-b.)
Sárgalapok: Koke (36. perc), Fábregas (83.), illetve Ristovski (14.), Abdurahimi (26.)
Még ma reggel derült ki, hogy a múlt heti felkészülési meccsel ellentétben már Iker Casillas lesz a spanyol válogatott első számú kapusa, és a pályán is csapatkapitánya.
A nézők, akik kilátogattak a Mestallaba, jogosan várhatták, hogy az alaposan átalakított „La Roja” közönségszórakoztató játékkal rukkol elő.
Nos végül ez megtörtént, mert bár a spanyolok végül szinte névtelen támadókkal rendelkeztek ma este, végül a visszafogott minőségű keret is a macedónok fölé nőtt. A vendégek hozták magukkal a balkáni harcosságot, ami a 90 perc során általában jobb játékot hozott ki belőlük, mint amire úgy általában képesek lennének. Természetesen a hazaiak még így is szinte akkor lőttek gólt, a magukból mindent kiadó vendégeknek, amikor csak akartak. Bár Ibraimiék reményei kicsit visszajöhettek, amikor a Maribor támadója szépíteni tudott büntetőből, és felhozta sajátjait 2-1-re.
A végül kialakult 5-1-es eredmény összességében jól tükrözi az erőviszonyokat, lévén a két gárda „más ligában játszik”.
A macedónok a csoport többi négy tagjával simán meccsben lehetnek, míg a spanyolok a jelek szerint sétagaloppal lépik majd le a többieket is.

Ukrajna – Szlovákia 0-1
Gólszerző: Mak (17. perc)
Elképesztően kemény csatát hozott az ukrán, és a szlovák nemzeti együttes mérkőzése. Ugyanis mindkét gárdánál tisztában vannak a lehetőséggel, hogy ebből a csoportból bizony könnyedén kijuthatnak történetük első Európa Bajnokságára.
A találkozón bár többet volt a labda, a 2006-os VB óta hiába selejtezgető ukránoknál, a politikai és társadalmi gondoktól tépázott nemzet szurkolásával sem volt elég kitartás bennük a sikerhez.
Nem úgy a szlovákok, akik bizony nem szégyellték elhozni idegenből a három pontot. Északi szomszédunk hőse, Róbert Mak, aki Marek Hamsík passzát váltotta gólra, már az első negyedóra végén.

Luxemburg – Fehéroroszország 1-1
Gólszerzők: Gerson (42. perc), illetve Drahun (78.)
Hihetetlen zakót úszott meg Fehéroroszország, amely a sorozatról-sorozatra egyre komolyabb eredményekre képes Luxemburgtól kapott majdnem komoly leckét. A hazaiak kezét nem egyszer fogta a szerencse, amit mi sem tükröz jobban, mint az, hogy Európa egyetlen diktatúrájának képviselői 29(!) alkalommal lőttek kapura, igaz Krivetsék pontossága siralmas volt, a 8 pontos lövéssel. Mindebből adódóan pedig abszolút jogos végeredmény, az 1-1-es döntetlen.

Balogh József