Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Minden spanyol ide akar jönni.”

A szezont rosszul kezdő FSV Mainz 05 sportigazgatója nagyon érdekes nyilatkozatott tett, melyben bepillantást engedett a német és a spanyol piacra.

donaukurier.de

Nem számít a Bundesliga legjobb csapatai közé az FSV Main 05, kiesési gondjai azonban nem voltak mostanában a klubnak. Az együttes ezen a nyáron kilenc alkalommal volt aktív az átigazolási piacon, egy spanyol érkezett Jairo személyében. A spanyol U21-es válogatottért 2,2 millió eurót fizettek a Sevillának, de több honfitársa is érkezhetett volna.

“Hogy egy ilyen kvalitésú játékost meg tudunk kapni, különösképpen a spanyol piaccal van kapcsolatban. A spanyol piac a végét járja. Úgy gondolom, hogy egész Spanyolország Németországba akar jönni.” – nyilatkozta Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója a ‘Sport Bild’-nek.

Állítását az alábbi tény támasztja alá: “Minden nap öt spanyol ügynök hív fel engem, hogy a játékosát hozzánk tudja szerződtetni. Ez két évvel ez előtt elképzelhetetlen lett volna.”

De mitől állt be ez a nagy változás? Heidel erre is tudja a választ: “Ezt a gondolkodás változást több faktor váltotta ki: a spanyol gazdasági problémák, Pep Guardiola tevékenysége a Bayern Münchennél és a német válogatott VB sikerétől. Manapság már egyáltalán nem probléma, jó játékosokat Spanyolországból a Bundesligába csalogatni.”

A német első osztályban jelenleg 12 spanyol légiós futballozik – közülük öt a Bayern München alkalmazásában áll.

Galeß