Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az ex-Real edző marad az iráni válogatott élén!

Sir Alex Ferguson egykori másodedzője, és a Real Madridnál hatalmasat bukó Carlos Queiroz a korábbi pletykákkal ellentétben mégis marad az iráni nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

www.bdnews24.com

A portugál szakember kivezette az ázsiai együttest az idei, brazíliai Világbajnokságra, igaz ott nem alkotott maradandót. Bár, az vitathatatlan, hogy az irániak szimpatikusan küzdöttek a csoportmeccsek során, lévén még a végül ezüstérmes argentinokat is képesek voltak megszorongatni. Mindez pedig annak a jele, hogy a különösebb sztárok nélküli gárda igazi csapatként küzdött, ami Queiroz érdeme volt.

A nyár folyamán arról lehetett hallani, hogy a portugál edző túl sokat kérne a folytatásért, ám a legújabb hírek szerint sikeresek voltak a tárgyalások. Legalábbis erről számolt be a helyi szövetség pénzügyi vezetője, Abbas Torabian:
„Ő (Queiroz – a szerk.) pozitív választ adott tegnap este e-mailben. Most már csak Iránba kell jönnie a lehető leghamarabb, hogy aláírja a szerződését. Valószínűleg vasárnap este.”.

A 61 szakember célja pedig nem lehet más, mint a jövő évi Ázsia Kupán való sikeres szereplés, és a 2018-as világbajnoki kvalifikáció VB-szereplést érő teljesítése.

Balogh József