Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DVTK: Első fecske Dél-Koreából

Bővült a Diósgyőr kerete, miután hossza tárgyalás után pont került Kim Ho-Young ügyére.

forrás: dvtk.eu

A klub történetének első dél-koreai játékosát csütörtökön mutatták be, miután augusztus 27-től együtt készült a borsodiakkal, és munkájával elnyerte Tomiszlav Szivics bizalmát.

A 24 esztendős futballista a Sangy University csapatánál nevelkedett, az elmúlt évet Montenegróban, az FK Mornar együttesénél töltötte. Hazája U15-ös, és U17-es válogatottjában is szerepelt.

Árki Gábor sportigazgató elismeréssel szólt Ho-Youngról. „A játékos edzéseken mutatott teljesítményével Szivics Tomiszláv rendkívül elégedett volt. Vezetőedzőnk jelezte, hogy számítana rá, szeretné, ha szerződtetnénk, ezért már napokkal ezelőtt megkezdtük a tárgyalásokat mind a játékossal, mind pedig a menedzserével. A mai napon sor került az aláírásra is. Kimre hosszú távú befektetésként tekintünk, a szakmai stáb dolga eldönteni, mikor léphet először pályára, hogy a Diósgyőr szurkolóinak is megmutathassa tudását. A másik két próbázó nem marad Diósgyőrben, a 22 esztendős Nak Yeong-Sung és a 18 éves Kim Ye-Chan, már nem látogatja a DVTK edzéseit.” – tette hozzá Árki.

A futballista is megszólalt a DVTK hivatalos oldalán. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy meg tudtam győzni a DVTK szakmai stábját arról, hogy érdemes engem leigazolni. A Debrecen elleni mérkőzésen személyesen is megtapasztalhattam, milyen nagyszerű hangulat uralkodik a Diósgyőri Stadionban. A DVTK egy nagy klub, számomra pedig ez egy nagy lehetőség, hogy bizonyítsak. Egyelőre picit nehezen értem meg magam a társakkal, de azon leszek, hogy az alapkifejezéseket hamar elsajátítsam. Nem szeretnék csalódást okozni a drukkereknek, alig várom, hogy bemutatkozhassak.”

Gavalovits Sándor