Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz sztárcsapatba igazolhat a Bayern tehetsége

A calciomercato.com értesülései szerint mind a Juventus, mind pedig az Internazionale szívesen látná a soraiban a Bayern München mindössze 17 esztendős reménységét, Gianluca Gaudinot.

Gianluca Gaudino (jobbra) – uefa.com

Az olaszos hangzású neve ellenére Németországban született támadó középpályás a bajorok saját nevelésű játékosának vallhatja magát, s idén nyáron már fel is került a felnőtt csapathoz. Gaudino fejlődése egyelőre töretlen, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy immár Pep Guardiola is számít a futballistára. Gaudino ebben a szezonban már két bajnoki mérkőzésen, egy kupameccsen, valamint a Borussia Dortmund elleni Szuperkupa-meccsen is játéklehetőséget kapott.

Gaudino neve egyébként ismerős lehet a német futball kevéssé fiatal szerelmesei számára, hiszen édesapja, Maurizio Gaudino 1993-1994 között öt alkalommal német válogatottnak is vallhatta magát. A korábbi középpályás – aki többek között a Stuttgartban, az Eintracht Frankfurtban – futballozott épp játékos-pályafutása első és egyben utolsó csapatánál, az SV Waldhof Mannheim gárdájánál edzősködött – a 2004-2005-ös szezonban, mindössze hat tétmérkőzés erejéig.

Visszatérve az ifjabb Gaudinohoz, ugyan némi optimizmusra adhat okot a milánói és torinói szurkolók számára, hogy a nagy jövő előtt álló, jelenleg 500 ezer euróra taksált középpályásnak 2015 nyarán lejár a jelenlegi szerződése, elég csekély esély mutatkozik rá, hogy a „bőrnadrágosok” lemondanának egyik legnagyobb üdvöskéjükről.

Budai Levente