Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Talán mégis folytathatja a pályafutását a Bayern-ikon

A transfermarkt.de információi szerint alig egy hónappal az után, hogy bejelentette a visszavonulását, vészmegoldásként visszatér a Bayern Münchenhez Daniel van Buyten.

Daniel van Buyten – fcupdate.nl

A 36 esztendős belga óriás augusztusban annak tudatában döntött úgy, hogy lezárja játékos-pályafutását, hogy hazája egyik élcsapata – Juhász Roland korábbi gárdája -, az Anderlecht igyekezett magához csábítani. A 197 cm magas egykori (?) középhátvéd azonban akkor úgy nyilatkozott, hogy csak úgy vág bele valamibe, ha úgy érzi, aztán száz százalékosan tud majd teljesíteni. A teste azonban azt jelezte, hogy meg kell állnia és be kell fejeznie a profi futballt.

Most azonban új helyzet állhat elő, hiszen Holger Badstuber ismét súlyos sérülést szenvedett a védőként szintén bevethető Javi Martínezhez hasonlóan, így Mehdi Benatia, Dante és Jerome Boateng személyében jelenleg csupán három középső védő áll Pep Guardiola vezetőedző rendelkezésére. Kérdéses, hogy képes lenne-e nemet mondani a világbajnokságot is megjárt, 82-szeres válogatott van Buyten a Bayern München esetleges hívó szavára.

Daniel van Buyten pályafutása során ugyan megfordult többek között a Manchester City-ben, a Hamburgban, az Olympique Marseille-ben és a Standard Liége-ben is, a Bayern Münchennél eltöltött nyolc esztendő és 239 mérkőzés a legmeghatározóbb a belga védő karrierében.

Budai Levente