Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább repeszt a Videoton, az MTK hozta a kötelezőt, javított a Puskás Akadémia

Szombathelyen két gólt, és két piros lapot is láttunk az NBI. nyolcadik fordulójának szombat esti összecsapásán. A Bozsik stadionban Torghelle bajnokin is visszatért, de nem ő volt a főszereplő. Felcsúton a Pápa sorozatban második kudarcát szenvedte el az edzőváltás óta.

Tovább robognak a fehérváriak. – fotó: nso.hu

Nem tud hibázni a Videoton. A fehérváriak sorozatban nyolcadik bajnoki sikerét aratta, míg Nikolics Nemanja tovább írja az egy játékos által sorozatban szerzett gólok számának klubrekordját. A Haladásban ketten is idő előtt mehettek zuhanyozni. Bátran kezdett a szombathelyi alakulat, ám az optimálisnál talán jobban is felpörögtek, mert több csúnya belépővel próbáltak megálljt parancsolni a piros-kékeket. Ez nem sikerült, mert előbb a 24. percben Nikolics Filipe Oliveira beadását térddel jutatta Rózsa kapujába. Három perccel később Kamil Kopúnek mehetett az öltözőbe, miután rácsúszott Nikolics lábára, amiért előbb sárga lapot kapott, de a játékvezető szinte azonnal korrigált, és kiállította a szlovák középpályást. A harmincharmadik percben aztán Nikolics megduplázta a Vidi előnyét. Gyurcsó passzát hét méterről lőtte a kapuba. Kilenc perc múlva aztán még nehezebb helyzetbe hozta magát a Haladás, illetve csapatát Halmosi Péter, aki indulatosan csúszott oda Szolnoki Rolandnak, következménye piros lap. A folytatásban csak az volt a kérdés, megszórja-e ellenfelét a Videoton? Nos, a fehérváriak megelégedtek a kettő-nullával, bár Juhász Roland fejelt egy kapufát is, illetve pár nagyobb helyzet is akadt Nikolics, Oliveira valamint Gyurcsó előtt is. A vége hazai bánat, vendég öröm: a hazaiak továbbra is gyengélkedik, míg a Videoton immár nyolcból nyolc győzelemmel hibátlan teljesítménnyel éllovas.

Haladás – Videoton 0-2 (0-2)
g.: Nikolics (24., 33.)
kiállítva: Kopúnek (Haladás, 27.), Halmosi (Haladás, 42.)

A pályaválasztó MTK az újonc Dunaújvárost fogadta a Bozsik stadionban. Az előzmények tükrében némi meglepetést keltett, hogy az újvárosiak időnként igencsak be tudták szorítani a fővárosiakat. Nikházi, Dodlek, valamint Peric is megdolgoztatta Hegedűs kapust, illetve az MTK védelmét. Alig félóra telt el, amikor is Nikházi bombáját kapufára tolta Hegedüs. Ezzel ki is fogyott a vendégek muníciója. A szünetig inkább az MTK próbálkozott. A szünet előtt nem sokkal aztán Pölöskei Zsolt révén sikerre is vezettek ezek az erőfeszítések. Horváth Zsolt passzolt Kantához, aki a blokkról lepattanó labdát középre emelte, Pölöskei pedig előbb megszelídítette, majd a jobb alsóba lőtt. Fordulás után Zsótér Donát révén felpörgették a játékrész elejét, ám bő negyedóra múlva Szekeres Adrián összehozott egy buta tizenegyest egykori együttese ellen, mikor buktatta Horváth Zsoltot, Kanta pedig magabiztosan lőtt Milinte kapujába. Bár a Dunaújváros olykor meg-meglódult, a tűz a második gól után kialudt a játékosokban, bár Zsótér még kísérletezett, de Hegedűs bravúrral védett.

MTK – Dunaújváros 2-0 (1-0)
g.: Pölöskei Zs. (37.), Kanta J. (63., 11-esből)

Szezonbeli első sikerét aratta a Benczés Miklós irányította Puskás Akadémia. A felcsútiak az utóbbi hetekben megtorpanó Pápát verték magabiztosan. Az edzőváltás óta két vereséget szenvedett a Lombard, amivel egyre visszább zuhan a tabellán. A sereghajtó otthonában az első lehetőség a pápaiak előtt adódott, de a hetedik percben Szakály Dénes révén a PAFC szerezte meg az előnyt. A félidő további részében inkább a mezőnyjáték jelentette az eseményeket, mígnem Csilus Tamás három átlövéssel próbálkozott, kétszer a védelem tisztázott, egyszer pedig Danilovic kapus védett nagyot. A portás később ismét a figyelem középpontjába került. Sasa Popin fejesét szedte ki bravúrral a léc alól. A hajrában Bogunovic vétett el egy labdát, a harcosan lecsapó Tischler Patrik pedig Szűcs mellett a hálóba lőtt. A második félidő elején Popin újabb fejese ment mellé. Hiába lépett pályára a már veterán korba érő Waltner Róbert, a vendégtámadások nem sűrűn kecsegtettek góllal, mert vagy elkerülték a kaput, vagy Danilovic szedte össze a labdákat könnyedén. A hajrában akadt a legnagyobb Lombard helyzet egy szabadrúgás utáni Tóth Gábor fejesnél. A védő kapufára bólintott, végül Sallai Roland bevitte a kegyelemdöfést is. Ezzel a Puskás megszerezte első sikerét az idei bajnokságban, és feljött a tizenharmadik helyre.

Puskás Akadémia – Lombard Pápa 3-0 (2-0)
g.: Szakály D. (7.), Tischler (42.), Sallai R. (88.)

Gavalovits Sándor