Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Fontos három pont a zsebben

Ma este a Levante otthonában próbált szerencsét az FC Barcelona, amely lépéselőnyben van a bajnoki címért folytatott harcban.

Kép: www.mundodeportivo.com

Senki sem számított könnyű mérkőzésre, és nem is volt az. A Levante hazai pályán nem adta olcsón a bőrét még a világklasszisokkal teletűzdelt ellenféllel szemben sem. Komoly védővonalat húztak fel a saját kapujuk elé a hazaiak, de a gyors kontrákkal is szívesen próbálkoztak alkalomadtán. Ez a játékstílus természetesen nem ízlett a vendégeknek, akik főleg az első félidő felében szenvedtek meg minden passzért, onnantól viszont már minden fokozatosan könnyebbé vált. Ennek oka nagyrészt az első lőtt gólvolt, melyet azért előztek meg helyzetek, de még így is kicsit váratlan volt a találat. Messi ragyogó mélységi passzal találta meg Neymart, aki előbb szépen átjutott a kapuson, majd higgadtan befejezte az akciót. 0-1. Fordulat lehetett volna a mérkőzésen a 42. perc eseménye, amikor is Messi büntetőt rontott. Nem szoktunk hozzá az ilyesmihez az argentin legendától, de ez ma nem jött össze neki.

A hiba nem járt következményekkel, hiszen a Levantéban nem volt annyi, hogy gólt, gólokat szerezzen, pedig erre adódhatott volna lehetőségük akár. A félidő végén még Ivan Rakitic villant egyet, hiszen parádés bomba gólt szerzett. 0-2. Féltávnál a két gólos előny sok mindenre utalt a továbbiakra nézve, de igazából a meccs végkimenetele csak a katalán sztárok kedélyállapotától függött. Márpedig nekik volt kedvük ma játszani, és ennek megfelelően jöttek is a gólok. A néhány perce becserélt Neymar helyett érkező Sandro szerezte csapata harmadik találatát, Messi önzetlen passzát követően már nem volt nehéz dolga. 0-3. A 64. percben egy szép, sok passzos támadás végén Pedro volt eredményes 0-4, és végül Lionel Messi is beköszönt valahogy, még ha ebben nagy szerepe volt  is az addigra fejben teljesen elfáradó hazai védők ügyetlenkedésének. 0-5.

Összességében nagyon sima meccsen van túl a Barcelona, de az első félidőben bizony akadtak olyan momentumok, ahol a Levante simán ki tudta használni a kínálkozó nagy területeket, és ezekből helyzeteket is ki tudtak alakítani, nem a védőkon múlt hogy nem lett gól. Ez a laza védekezés eddig nem volt jellemző az idei Barcára, így a mai eset egy jó lecke lehet számukra  a későbbiekre nézve.

Levante – FC Barcelona 0-5
G: Neymar (34.), Rakitic (44.), Sandro (57.), Pedro (64.), Messi (77.)

Baranyai Balázs