Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német tehetséget szerződtethet a Stuttgart

A Bild információi szerint a VfB Stuttgart komolyan elgondolkodott korábbi játékosa, a nagy német reménységnek kikáltott Joshua Kimmich visszavásárlásán.

Joshua Kimmich – uefa.com

A mindössze 19 éves védekező középpályás ugyanis hiába szerződött tavaly nyáron az immár másodosztályú RB Leipzig csapatába, az egyezség úgy szólt, hogy 2015. január 1-ig lehetősége van a „sváboknak” 750 ezer euróért visszavásárolni az idén – Budapesten – U19-es Európa-bajnokságot nyerő futballistát. Viszonyításképpen: egy esztendeje 500 ezer eurót fizetett érte jelenlegi kenyéradója.

A jobblábas futballista fiatal kora ellenére alapemberének számít a lipcseieknek – ahol csapattársa a háromszoros magyar válogatott Kalmár Zsoltnak -, hiszen eddig négy bajnoki összecsapás mellett egy kupamérkőzésen is szóhoz jutott.

Kimmich piaci értékét jelenleg 700 ezer euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.de oldal, ám a középső középpályásként és jobbhátvédként is bevethető futballista fejlődése egyelőre töretlen, így amennyiben ez nem változik, szép jövő előtt állhat.

Budai Levente