Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Gelencsér a negyedik, argentin éremeső az USA-ban

Véget ért az esztendő legrangosabb footgolf versenye, melyet az Amerikai Egyesült Államokban rendeztek, összdíjazása pedig 25 ezer dollár volt. Az első állomáson megszerzett remek helyezéseket követően ezúttal kissé visszafogottabban szerepelt a magyar delegáció, ám nagyon büszkék lehetünk a srácokra, akik felvették a versenyt az élmezőnnyel. Ezúttal a legjobb magyar helyezést Gelencsér Gábor érte el a színtiszta argentin dobogó mögött szorosan.

A beszámolók szerint a második etapban nyolc ország versenyzői álltak rajthoz: Svájc, Anglia, Argentína, USA, Németország, Mexikó, Észak-Korea és Magyarország. A pálya minősége kifogástalan volt a River Radge Golf Clubban, ahol a rendezők már nagyon várták eme rangos versenyt, illetve a sportág bemutatkozását. Ahogyan az első állomáson itt is mindenkinek külön golfkocsija volt a nagyobb távolságok végett. Ami az időjárási körülményeket illeti, a versenyzőknek változatos körülményekkel kellett számolnia, ám a legzavaróbb talán az óceán közelsége és az ezzel járó szél volt. Hiába, Kalifornia már csak ilyen…

Ami külön kiemelendő, hogy a versenyt támogató sportszergyártó cég, az adidas designereket küldött a helyszínre, hogy a játékosokkal együtt ötleteljenek a sportág jövőjét illetően cipők, labdák és ruhadarabok tekintetében.

Ami a verseny végkimenetelét illeti, beköszönt az argentin hegemónia, a dobogón ugyanis csak dél-amerikai játékos állt. A mezőnyt mondhatni agyonverte Otero, aki 125 rúgással fejezte be a két napot, míg mögötte Garcia 133-al végzett a második helyen. A bronzéremről egy rúgással maradt le Gelencsér, aki 135-öt rúgott, a harmadik Perrone így nem nehéz kitalálni 134-el végzett.

Tajtyi Róbert és Balázs Csaba 143 lövéssel egyaránt titedik helyen zárt, míg Podusil György 145 érintéssel futott be a tizenkettedik helyre.

Az US Pro-Am FootGolf Tour 2014 második szakaszának végeredménye:
1. Otero (argentin) 125 rúgás
2. Garcia (argentin) 133
3. Perrone (argentin) 134
4. Gelencsér (magyar) 135
5. Cornu (argentin) 136

Arrow