Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzápor Nápolyban, kínkeservesen nyert a Roma – eredmények

Hatalmas meccset hozott a Napoli – Palermo összecsapás, míg a Roma tartja a lépést a Juventus-szal.

Amikor még a hazaiak örülhettek – Forrás: facebook.com

Napoli – Palermo: 3-3
G: Koulibaly (2.), Zapata (10), Callejón (45+1.) ill. Belotti (18., 61.), Vázquez (24.)

Rögtön a második percben sikerült vezetést szereznie a hazaiaknak, Hamsik szögletét követően Koulibaly fejelt a kapuba, ezzel megszerezve első gólját a Serie A-ban. A 10. percben közel járt a második gólhoz a Napoli, Hamsik tekerése a keresztléc tetejéről pattant fölé. 1 perccel később aztán már összejött, Mertens labdát szerzett, Hamsikhoz passzolt, aki ismételten előkészít, ezúttal a tizenhatoson belül tette le a labdát Zapata-nak, aki könyörtelenül kilőtte a hosszú felsőt. A Palermo azonban úgy néz ki, hogy éledezni kezdett, hiszen a 18. percben Barreto szöglete után Belotti talált a kapuba. A 24. percben aztán az egyenlítés is összejött, Morganella ment el a jobb oldalon, jól centerezett, Vázquez pedig könyörtelen volt. Az első félidő hosszabbításában aztán jött a következő csavar, Gargano varázslatos labdával kínálta meg Callejónt, aki gyönyörűen kilőtte a hosszú alsót.
Az 59. percben Zapata került ordító ziccerbe, de hibázott. 1 perccel később Belotti kiharcolta magának a lövőhelyzetet, majd a jobb kapufát találta el. Újabb 1 perc elteltével aztán már pontosabban célzott, a Palermo pazar támadást vezetett, aminek a végén Dybala beadásából volt eredményes az olasz.


Napoli vs Palermo 3-3 All Goals & Highlights 24… by chrolloxhisoka

Cagliari – Torino: 1-2
G: Cossu (11.) ill. Glik (21.), Quagliarella (29.)

Kiegyenlített meccset hozott a két utolsó csatája, mezőnyben partnerei voltak egymásnak. A hazaiak Cossu találatával vezettek, de a vendégek megszerezték első góljukat a szezonban Kamil Glik révén, majd Quagliarella is betalált, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt. A Cagliari ezzel sereghajtó lett, míg a Torino feljött a 11. helyre.

Parma – Roma: 1-2
G: De Ceglie (52.) ill. Ljajic (27.), Pjanic (88.)

Nagyot kellett küzdenie a Farkasoknak a 3 pont megszerzéséért. Totti gólpasszából ugyan sikerült megszereznie a vezetést Ljajicnak, de a második félidő elején De Ceglie válaszolt. A vendégek egyértelműen jobbak voltak a mezőnyben, 65-35%-os labdabirtoklást és kétszer több kapuralövést tudtak felmutatni, a Parma egyszer találta el a kaput, abból ugye gól lett. Már úgy tűnt, hogy a fővárosiaknak be kell érniük az 1 ponttal és megbarátkozni a gondolattal, hogy vége a hibátlan rajtnak, de akkor jött Miralem Pjanic és egy egészen elképesztő szabadrúgásgóllal megszerezte a győzelmet a vendégeknek. A gólt a lenti videóban megtekintheti a kedves olavasó.


Miralem Pjanić Amazing Free Kick Goal ~ Parma… by chrolloxhisoka

Sampdoria – Chievo: 2-1
G: Gastaldello (45.), Romagnoli (80.) ill. Paloschi (90.)

Továbbra is veretlen a genovai csapat, ezúttal a Chievo volt az áldozatuk. Alessio Romagnoli egészen fergeteges meccset tudhat maga mögött, a mindössze 19 éves középhátvéd előbb adott egy gólpasszt Gastaldellonak, majd saját maga is eredményes volt. A meccs hajrájában Paloschi szépíteni tudott,  de ez túl kevésnek bizonyult. A hazaiak végig fölényben játszottak, és irányították a meccset. A statisztikákra pillantva láthatunk egy nagyon érdekes adatot, a meccsen összesen 52 (!) szabálytalanságot követtek el együtt a csapatok, ami irtózatosan sok. Kapkodhatták a lábukat a játékosok rendesen.

Tereh Balázs