Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Tovább robog a Valencia

A Barcelona döntetlenje sokaknak ad lehetőséget a felzárkózásra, köztük a jelenlegi első számú üldöző Valenciának is. A Mestalla közönsége örülhetett, hiszen ezt a sanszot csapatuk sikeresen használta ki.

Kép: www.corbodesismo.com

Nem hozott túl látványos találkozót az Espanol és a Getafe randevúja. A mezőnyben teljesen egyenrangúak voltak a felek, sokat küzdöttek, de ez a kapu előtt mutatott teljesítményükön nem látszódott. Hol egyik, hol másik csapat tudott dominálni, de ezek az időszakok csak átmenetinek bizonyultak, és helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. Lélektanilag nagyon fontos pillanatban sikerült megszereznie a vezetést az Espanolnak, hiszen előtte éppen a Getafe uralta a játékot. A hazai csapat innentől nagyon okosan futballozott, és végül két góllal nyert, hiszen Garcia mellé Stuani is csatlakozott a gólszerzők között. Az Espanol a hajrában remekül játszott, és összességében megérdemelten nyert.

Espanol – Getafe 2:0
G: Garcia (65.), Stuani (83.)

Kicsit zsákba macska még a Valencia, hiszen nem tudni hogy mire képesek teljes erőbedobással. Sajnos ebben a tekintetben ma sem lettünk okosabbak, de a látottak alapján a valenciai szurkolóknak nincs okuk az aggodalomra. Már az első percekben megpróbáltak kisebb letámadásokkal zavart okozni a vendégek labdatartásában, ami végül is sikerült is. Ennek ellenére viszont a korai gól sem jött össze, de e miatt nem csüggedtek a hazaiak. A 22. percben Feghouli remek cselekkel indul meg a jobb oldalon, majd egy szép beadás után hatalmas fejes gól született. A találatot a válogatott Paco Alcacer szerezte. A Valencia ezek után nem állt vissza, hanem támadott tovább, mégpedig eredményesen. Gaya nem is kívánhatott volna ideálisabb szituációt a kapu előtt, bombája után pedig a kapus már tehetetlen volt. A két gólos előny tudatában már nem volt sürgős a Valenciának, akik a többi meccshez hasonlóan most is visszavettek. A vendégek erőfeszítései nem értek célt, és ennek tetejébe a hajrában már sem fejben, sem pedig erőnlétileg nem tudták tartani a lépést a Valenciával, amely valósággal felőrölte őket. Alig hogy elkezdtek jönni az első lövések már jött is a harmadik találat. Feghouli a gólpassz mellé gólt is szerzett, amivel végképp eldőlt az összecsapás. A végére egészen belelkesültek a hazaiak, és többször is próbálkoztak kapura lövésekkel, de az eredmény már nem változott.

Valencia – Cordoba 2:0
G: Alcacer (22.), Gaya (26.), Feghouli (73.)

Eredmények:
Elche – Eibar 0:2
Depor – Real Madrid 2:8
Athletic Bilbao – Granada 0:1
Atletico Madrid – Celta Vigo 2:2
Espanol – Malaga 2:2
Real Sociedad – Almeria 1:2
Villarreal – Rayo 4:2
Cordoba – Sevilla 1:3
Levante – Barcelona 0:5

Tabella:
1. Barcelona 13 pont (11:0), 2. Valencia 13 p. (13:2), 3. Sevilla 13 p. (9:3), 4. Atletico Madrid 11 p. (7:4), 5. Real Madrid 9. p (18:9), 6. Celta Vigo 9. p (10:4), 7. Villarreal 8. p (7:4)

Góllövőlista:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 9 gól
2. Bueno (Rayo) 4 gól
2. Bacca (Sevilla) 4 gól
3. Bale (Real Madrid) 4 gól
3. Orellana (Celta Vigo) 3 gól
3. Messi (Barcelona) 3 gól
3. Neymar (Barcelona) 3 gól

Baranyai Balázs