Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland tehetség megszerzéséért küzd a Bayern és a Dortmund

A megbízhatónak tartott goal.com értesülései szerint a két legnagyobb német csapat, a Bayern München és a Borussia Dortmund is szerződtetné a Twente csupán 17 éves játékosát, Bilal Ould-Chikh-et.

Bilal Ould-Chikh – rtvoost.nl

A marokkói származású, de már Hollandiában született jobb oldali támadó két évvel ezelőtt került mostani klubja utánpótlás-együtteséhez, a felnőtt gárdába pedig az idén nyáron hívta fel az enschedei csapat vezetőedzője, Alfred Schreuder. Jól mutatja a mindössze 167 cm magas játékos képességeit és a benne rejlő lehetőséget, hogy alig három hónap alatt megtízszereződött a piaci értéke, s így jelenleg 500 ezer euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.de.
Ould-Chikh az idei szezonban három-három bajnoki mérkőzést játszott a Twente első és második csapatában, valamint – egy perc erejéig – az Európa-ligában is szóhoz jutott.

Jelen állás szerint nagyobb esély mutatkozik rá, hogy a támadósor megerősítéséért egyébként is sokat tevő – a nyári átigazolási szezonban többek között Ciro Immobiléval és Adrían Ramossal erősítő – Ruhr-vidékiekhez szerződik a holland U19-es válogatott futballista, akinek jelenlegi kenyéradójához 2016 nyaráig érvényes szerződés köti – legalábbis egyelőre.

Budai Levente