Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre mélyebb gödörben a Hamburg

A Bundesliga 6. fordulójának záró játéknapján előbb egygólos meccsen az Augsburg legyőzte a Herthát, majd hazai pályán szenvedett vereséget a Hamburg, amely egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Lucas Piazon – faz.net

A berliniek gyorsan igyekezték kifejezésre juttatni, hogy nem kívánnak alárendelt szerepkört betölteni ezen az estén. Történt ugyanis, hogy már a 11. percben előnyhöz juthatott volna a Hertha, azonban Salomon Kalou kísérletét hárítani tudta Marwin Hitz. Negyedórával később azonban már gól is született a találkozón – méghozzá a hazaiak részéről. Thomas Kraft ugyanis a tizenhatoson belül szabálytalankodott, s a büntető mögé Paul Verhaegh állt, s a holland futballista kíméletlenül kihasználta a lehetőséget, 1-0.

A találkozó viszonylag kevés nagy helyzetet tartogatott a szurkolók számára, annál több volt az ápolás; a játékosok nem kímélték egymást. Hajime Hosogai, Peter Pekarik és Paul Verhaegh is ápolást igényelt, ám mindannyian tudták folytatni a játékot.

A második félidő legnagyobb lehetősége Timo Werner előtt adódhatott volna, ám az ifjú német futballista hiába vette le remekül a labdát az ötösön belül, lövése lepattant az egyik berlini védőről. Hiába tett meg mindent a Hertha, ezen a napon nem igazán volt benne a játékukban a gól – annak dacára, hogy tíz kísérletükből hét eltalálta a kaput.

A forduló záró mérkőzésén az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy vajon végre gólt tud-e szerezni az idényben még gólképtelen Hamburg. Bár a hazaiak részéről a kezdőcsapatban helyet kapó Stieber Zoltán igyekezett a szélről ívelésekkel megzavarni a frankfurti védelmet, igazi gólveszélyt nem tudott kialakítani. Ezzel szemben a félidő hajrájában Haris Seferovic előtt alakult ki lövőhelyzet egy pontos beadást követően, s a kapu közepébe érkező lövés gólt eredményezett, 1-0. Még az első játékrészben egyenlíthettek volna a kikötővárosiak, azonban Valon Behrami fejese néhány centivel elkerülte a kaput.

A második játékrész elején még hibázott Lewis Holtby, s nagy helyzetben a kapu mellé lőtt, az 58. percben már nem hibázott a német válogatott játékos, s remek gólpasszt adott Nicolai Müllernek, aki nem is hagyta ki a ziccert, 1-1. Ezzel megszületett az idény első hamburgi gólja, ám ezzel együtt is egy negatív rekordot magukénak tudhat a HSV. Nem kevesebb 508 perc alatt szerezték meg ugyanis a hamburgiak első idénybeli góljukat – a vonatkozó „csúcs” eddig a VfL Bochum nevéhez kötődik az 1979/1980-as szezonból, 475 perccel.

Ennek ellenére még a pontszerzésnek sem örülhetett Joe Zinnbauer vezetőedző legénysége, ugyanis a 90. percben szabadrúgáshoz készülődhetett az Eintracht Frankfurt argentin légiósa, a Chelsea-től kölcsönzött Lucas Piazon, aki nagyszerű gólt lőtt a kapu bal felső sarkába, 1-2.

Bundesliga, 6. forduló:

Augsburg – Hertha BSC: 1-0 (1-0).
Gólszerzők: Verhaegh (27. – 11-es).

Hamburger SV – Eintracht Frankfurt: 1-2 (0-1).
Gólszerzők: Müller (58.), ill. Seferovic (44.), Piazon (90.).

Korábbi eredmények:

Mainz – Hoffenheim: 0-0,
1. FC Köln – Bayern München: 0-2 (0-1),
Freiburg – Bayer Leverkusen: 0-0,
Paderborn – Borussia Mönchengladbach: 1-2 (0-2),
Schalke 04 – Borussia Dortmund: 2-1 (2-1),
VfB Stuttgart – Hannover: 1-0 (0-0),
VfL Wolfsburg – Werder Bremen: 2-1 (1-1).

A góllövőlista élmezőnye a 6. fordulót követően:

1. Shinji Okazaki (Mainz): 5 gól
2. Mario Götze (Bayern München): 4 gól
3. Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke 04): 3 gól (2 gólpassz).

A Bundesliga élmezőnye 6 forduló után:

1. Bayern München 16 pont, 2. Borussia Mönchengladbach 12 pont, 3. Bayer Leverkusen 11 pont, 4. Hoffenheim-Mainz 10 pont (9:5), 6. Hannover 10 pont (5:4).

Budai Levente