Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juninho: A franciák hiányoznának a VB-ről!

A francia bajnokság történetének valaha volt, talán legnépszerűbb légiósa, Juninho Pernambucano elmondása szerint nagy érvágás lenne, a jövő évi, brazíliai világbajnokság nívójára tekintettel, ha a francia nemzeti csapat elvérezne a pótselejtezőn.

Mellesleg valóban nem irreális a brazil Juninhotól, hogy félti második otthonának képviselőit, ugyanis az erősorrend szerint Portugália, Görögország, Horvátország, vagy akár Ukrajna is gallok útjába akadhat. A kialakult helyzetről, a Vasco da Gamma 38 esztendős veteránjának is meg volt a véleménye.

„Már tisztában vagyunk vele, és nagyon sokkolóan hangzik, Franciaország, akár Portugáliával is összecsaphat, pedig például Cristiano Ronaldo, már most is nagy sztárnak számít Brazíliában. A franciák már gyakran legyőztek minket, a Világbajnokságokon, és egyáltalán nem lehet elképzelni nélkülük a tornát. Azt hiszem, ők a görögöknek örülnének a legjobban. Franciaország lett a világbajnok 1998-ban. Kiejtették Brazíliát 1986-ban, 1998-ban, és 2006-ban is, tehát egyedülálló történelmünk van velük. De hé, nézzük a portugálokat! Itt ők voltak a gyarmatosítok, szükségszerűen még meg van egyfajta kötelék. Összességében 50-50%-ra adom az esélyeiket.” – kedveskedett Juninho, mindkét félnek.

A korábbi 44-szeres válogatott „Juni” 9 éven át légióskodott az Olympique Lyon együttesében, 2000-től, 2009-ig, és többek között hét bajnoki cím elhódításában segédkezett.

Balogh József