Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Monaco nem ijedt meg az orosz hidegtől

A Bajnokok Ligája C Csoportjának 2. fordulójában a Zenit fogadta a Monacot és fagyos körülmények között fagyos eredmény született, azaz 0-0.

http://www.sports.fr

Bajnokok Ligája, 2. forduló
C Csoport

Zenit – AS Monaco 0-0 (0-0)
G:
Zenit:  Lodigin; Anyukov (Arshavin 88.), Garay, Lombaerts, Criscito; Javi García, Faizulin, Danny, Shatov (Smolnikov 66.), Hulk és Rondon (Kerzhakov 75.)
Monaco: Subasic; Fabinho, Raggi, Carvalho, Kurzawa; Kondogbia, Toulalan, Moutinho (Bakayoko 90+2.); Dirar, Berbatov (Y. Ferreira 52.) és Ocampos (Germain 80.)

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban és a 3. percben ez egy ígéretes helyzetben is megmutatkozott. Ocampos vitte el a bal szélen majd beadja a labdát és Berbatov érkezik remekül, csak kicsit maga mögül és a gyengébbik lábával húzza a kapu felé, de Lodigin kapus letudott érni a lövésre, ezzel óriási bravúrt bemutatva.
A találkozó további részében is a Monaco dominált, de nagy lehetőségig csak a 44. percben jutottak el ismét. Kurzawa beadását Criscito fejelte nagyon Ocampos elé, aki 16 méterről kapásból tüzel, de pont középre így a hazai hálóőr ismét védeni tud.
A Zenit játéka óriási csalódás eddig, és ezt a szurkolók is érzékeltetik csapatukkal, füttykoncert kíséretében. A félidő tehát 0-0.

A második félidőben is ugyanez volt a helyzet, csak fordított felállásban, a Zenit dominált a Monaco pedig állta a sarat.
Az első nagy lehetőség Hulk elfutása után adódott, majd középre gurítja a labdát, de Rondon saját magát összezavarva érdekes mozdulattal gurította kapura a labdát, amit Subasic nevetve vett ölbe.
Ezután jött előre továbbra is a Zenit, de helyzetekig nem jutottak el, annál inkább a Monaco!
A 73. percben a csereként beállt Yannick Ferreira tüzelt kétszer is kapura, de az elsőt védte Lodigin kapust, majd a második próbálkozás a kapufa érintésével ment mellé.
A találkozó hátralévő részében már nem volt eget rengető lehetőség, így maradt a 0-0.

Szajevics Patrik