Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Manhart remeklésével Viktória siker

Egyetlen mérkőzésre került sor a női élvonalban szerdán. A hétvégéről elhalasztott találkozót a Viktória osztrák légiósa vezérletével nyerte meg.

A sötét mezes Viktória a szünet után hengerelt a Szeged ellen. – fotó: szegedma.hu (archív)

Hogy meglepetés volt a szombathelyiek eddigi szereplése, nem kérdés, igaz a nyáron meggyengültek a vasiak, hiszen több alapember is búcsút intett, illetve visszavonult a klubtól. Ezzel az érkezők névsora mindössze egyetlen számottevő játékosból, jelesül Dénes Dorottyából áll. Az elmúlt három – pardon – kettő bajnokin a Viktória simán szenvedett vereséget. Akárcsak a Szeged, amely szintén gyengült nyáron, persze a mag együtt maradt ugyan, de ez még nem feltétlenül erősítés.
Az eredetileg szombatra kiírt összecsapást a csongrádiak kulcsembereinek hiánya miatt halasztották szerdára.

Ráadásul a háromhetes bajnoki szünet sem tett jót egyik csapatnak sem, ez meg is látszott az összecsapáson, mert bár Dénes Dorottya már a találkozó elején betalált, ugyanakkor hiába futballozott végig fölényben a vasi társulat, a második gól nem sokkal a szünet előtt esett Heike Manhart révén.

Ellenben a második féliőben kiszakadt a kék-fehér gólzsák. Manhart gyorsan növelte az előnyt fordulás után, a játékrész derekán aztán Szakonyi Emese, Dénes Dorottya tovább nyitotta az ollót, mígnem a hajrához közeledve előbb Papp Dorina szépített, de az utolsó hat perc három vasi gól végleg eldöntötte az összecsapást.

Viktória Trend-Optika – Szegedi AK 8-1 (2-0)
Király Sportlétesítmény, 60 néző, vezette: Kártyás Katalin (Baranyai Éva, Lukács Lívia)
Viktória: Földes Fanni – Kun Barbara (Kiss Zsófia, 82.), Ferencsik Evelin, Marsai Nikoletta, Vörös Viktória – Szakonyi Emese, Harsányi Andrea, Dénes Dorottya (Magyar Vanda, 77.), Csidei Klaudia – Magyarics Zoé (Széles Viktória, 77.), Heike Manhart
Szeged: Sávai Vivien – Szalai Ágnes, Harcel Boglárka, Nagy Dzsenifer (Végh Emese, 60.), Miklós Gabriella (Koncz Zsanett, 75.) – Patocskai Rita (Lipták Lilla, a szünetben), Kerekes Eszter, Zimányi Kovács Anikó, Lévai Nikolett – Dudás Diána, Papp Dorina
g.: Dénes D. (6., 70.), Manhart (42., 47., 84.), Szakonyi (60.), Vörös V. (86.), Harsányi A. (87.) ill.: Papp D. (82.)

Az állás:
1. MTK 12 pont, 2. Ferencváros 9 p. (+16), 3. Dorog 9 p. (+7), 4. Astra 9 p. (+6), 5. Femina 4 p., 6. Viktória 3 p., 7. Újpest 1 p., 8. Szeged 0 p.

Góllista:
8 gólos: Pádár Anita (MTK)
6 gólos: Ujvári Izabella (Dorog)
5 gólos: Sümegi Éva (Astra), Amela Krso (Ferencváros)
4 gólos: Nagy Lilla (MTK), Mosóczi Evelin (Ferencváros)
3 gólos: Méry Rita (MTK), Heike Manhart (Viktória)

Következik, 5. forduló:
2014. október 4., szombat
15.00 Újpest – Viktória
16.00 Femina – Astra

2014. október 5., vasárnap
12.00 Szegedi AK – MTK
14.00 Dorog – Ferencváros

Gavalovits Sándor