Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Gálázott a Bayern; az utolsó verte a Dortmundot

A német bajnokság hetedik fordulójának szombati napján mind a négy Bajnokok Ligája csapat érdekelt volt, de nem tudott mind nyerni.

kicker.de

Sima győzelmet aratott ismét a címvédő Bayern München. Josep Guardiola legénységéhez ezúttal a nagy terveket szövögető Hannover volt, azonban már negyed óra alatt kétszer is kapituláltak, majd a harmadik gól is érkezett a félidő végén. A második játékrészben tovább dominált a Bayern, a vendégeknek esély sem volt a pontszerzésre.

A Dortmund továbbra sem tudja formáját hozni a Bundesligában, ezúttal a Hamburg járt túl a BVB eszén. A gyengén játszó Dortmund ellen egy gólt lőtt az utolsó helyezett Hamburg, ez a csatár, Lasogga nevéhez fűződik. A hazaiak nem tudtak sok kapura lövést kreaálni, így már negyedik meccsén képtelen nyerni Klopp alakulata.

A Schalke a Hoffenheim otthonában kapott ki a megnyert rangadó után. A Hoffe mindkét gólját az első fél órában szerezte, a második Szalai nevéhez fűződik. A Leverkusen az újoncot fogadta, a Paderborn itt is meglepőt húzott, hiszen vezetéshez jutottak. A Bayer kiegyenlített még az első félidőben. A hajrára fordulva megfogyatkozott a Paderborn, az utolsó percekben így is belőttek egy őjabb gólt, Stoppelkamp volt ismét a hős. Azonban még erre is volt válasza a Leverkusennek a friss német válogatott Bellarabinak köszönhetően, így góldús meccsen osztották el a pontokat.

Bundesliga 7.forduló, szombat:

FC Bayern München – Hannover 96: 4-0
Gólszerzők: Lewandowski 6. 38. Robbern 13. 79.

Borussia Dortmund – Hamburger SV: 0-1
Gólszerző: Lasogga 35.

SV Werder Bremen – SC Freiburg: 1-1
Gólszerzők: di Santo 31. ill. Darida 8. (büntető)

TSG 1889 Hoffenheim – FC Schalke 04: 2-1
Gólszerzők: Elyonoussi 13. Szalai 29. ill. Huntelaar 82.
Kiállítva: Matip 75. (Schalke)

Bayer 04 Leverkusen – SC Paderborn: 2-2
Gólszerzők: Bender 40. Bellarabi 90. ill. Koc 20. Stopelkamp 87.
Kiállítva: Bakalorz 72. (Paderborn)

Galeß