Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nationalelf: Újabb jelölt Lahm posztjára

A német válogatott csapatkapitánya, Philipp Lahm a világbajnoki cím után nem akar már címeres mezbe bújni, a jobbhátvéd poszt továbbra is megoldaltanul áll.

bild.de

A két nem igazán jól sikert EB selejtezőn Joachim Löw szövetségi kapitány Antonio Rüdiger személyében egy fiatal tehetséget alkalmazott a jobb szélen. A védelem ezen oldalán már Sebastian Rudy is szerencsét próbált, de egyikük sem volt valami meggyőző. Az újabb játékos, akit kipróbálhat Löw ezen a poszton a Borussia Mönchengladbachban játszik.

Ebben a szezonban lett meghatározó tagja klubcsapatának Julian Korb, a Gladbach saját nevelésű játékosa. A ‘Bild’ szerint a következő válogatott összecsapásokra meghívót kap majd a 22 esztendős védő, aki jelenleg az U21-es csapatban is jobbhátvédet játszik.

“Van még egy pár játékos a fejemben, akiket ki akarok próbálni.” – erősítette meg Löw.

Korb előnye az Rüdeigerrel és Rudyval szemben, hogy eredeti pozíciója jobbhátvéd – Rüdiger Stuttgartban a védelem közepén futballozik, míg Rudy a Hoffenheim középpályáját erősíti.

“Természetesen minden U21-es válogatott célja, hogy bekerüljön a nagy válogatottba, de én erről még nem igazán gondolkozom. Lahm visszalépése után persze sok a spekuláció, de ezeket én nem tudom befolyásolni. Én csak próbálom a pályán a lehető legjobbamat nyújtani.” – így Korb.

Galeß