Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Gálát tartott a Bayern; simán nyert a Wolfsburg is

A Bundesliga 8.fordulójában szombaton hat összecsapást bonyolítottak le. A címvédő Bayern az utolsó ellen játszott, míg a Wolfsburg Freiburg városába látogatott.

kicker.de

A vártaknak megfelelően hazai győzelem született Münchenben, a fölény azonban hihetetlen magas volt a Bayern részére. Az első gólt Lahm szerezte húsz perc után, majd megszerezte nem sokkal utána első találatát Xabi Alonso is Bayern dresszben. A mezőnyfölénye brutális volt a bajoroknak, a Werder Bremen a kapujától nem nagyon tudott az egész mérkőzésen kijönni. Az első játékrész végén újabb két góllal végérvényesen eldöntöttek mindent – Müller majd Götze voltak eredményesek.

A nagy célokat kitűző Wolfsburg ezúttal fontos győzelmet aratott, a helyszín Freiburg volt. A vezetést korán megszerezték, Caligiuri volt eredményes a belga de Bruyne átadása után. A második félidő elején ugyanez volt a szereposztás, így az ötödik helyre jött fel a Wolfsburg.

A Hannover is hazai közönsége előtt kapott ki, az ő ellenfelük az idén remeklő Mönchengladbach volt. Kruse révén jutottak vezetéshez a vendégek, a fordulás után pedig a svájci Xhaka is betalált.

Bundesliga 8.forduló, szombat:

FC Bayern München – SV Werder Bremen: 6-0
Gólszerzők: Lahm 20. 79. Alonso 27. Müller 43. (büntető) Götze 45. 86.

SC Freiburg – VfL Wolfsburg: 1-2
Gólszerzők: Kirk 90. ill. Caligiuri 8. 66.

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach: 0-3
Gólszerzők: Kruse 14. 90. Xhaka 49.

Galeß