Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előzetes: Megtörné rossz sorozatát a BVB; bemutatkozik Di Matteo

Az EB selejtezők után a fókusz visszatér a klubfutballra. Németországban a nyolcadik fordulót rendezik meg szombaton és vasárnap.

Tovább nőhet a Bayern előnye – kicker.de

Újabb könnyű meccs elé néz a Bayern München az előzetes elvárások alapján. A vendég a korábbi rivális, immáron utolsó Werder Bremen lesz. Az edző, Robin Dutt egyenlőre élvezi a bizalmat, de ha október végéig nem hozza ez eredményeket, akkor felállhat a padról. Ami reményt adhat a vendégeknek, hogy a bajorok a Bundesliga történetében épp a Werdertől kapták a legtöbb gólt és a vereségek száma is ellenük a legmagasabb. Másba nem nagyon kapaszkodhatnak. Dutt abban bizakodik, hogy az írekhez hasonlóan tudnak majd harcolni, és talán egy pontot elcsípni a nagyobb csapattól. Nem lesz könnyű dolguk.

A nagy visszatérés hete ez a Dortmund csapatánál, ahol Mats Hummels, Henrikh Miikhitaryan és Marco Reus mellett Shinji Kagawa is ismét bevethető lesz. Jürgen Kloppnak nagy szüksége is lesz a sztárokra, hiszen mindössze a 13.-ik helyen található a BVB. Az ellenfél ezúttal a Köln lesz. Az újonc ragyogóan kezdte a szezont, majd visszaestek. “Most vagyok lassan kopmlettek, a sérültek is lassan megtalálják a ritmust. A Dortmund egy kemény ellenfél, akik nagy nyomást gyakorolnak majd ránk. Erre vannak megoldások, de ki kell várni, miképpen tudjuk az ötleteinket bevetni.” – nyilatkozta Peter Stöger, a Köln edzője.

A Schalke új trénerrel próbál majd szerencsét a Bajnokok Ligája győztes Roberto di Matteo személyében. A svájci-olasz sokak szerint Pep Guardiola mögött az egyik legnagyobb fogás lehet az elmúlt években. A Hertha ellen azonban nem lesz könnyű dolga. A fővárosiak ugyan a középmezőnyt erősítik, de Salomon Kalou remek formában van. “Egy jól szervezett védelemből akarunk támadásokat indítani. Az offenzív játékunkban nagyon sok lehetőség van, de a szervezettségen még javítanunk kell. Nagyon szép a stadionunk, hihetetlen lesz a hangulat.” – véli Di Matteo.

Bundelsiga 8.forduló:

Szombat:

15:30: FC Bayern München – SV Werder Bremen/ Eurosport2
1.FSV Mainz 05 – FC Augsburg
Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach
SC Freiburg – VfL Wolfsburg
VfB Stuttgart – Bayer 04 Leverkusen
1.FC Köln – Borussia Dortmund
18:30: FC Schalke 04 – Hertha BSC/ Eurosport2

Vasárnap:

15:30: Hamburger SV – TSG 1889 Hoffenheim/ Eurosport2
17:30: SC Paderborn – Eintracht Frankfurt/ Eurosport2

Viel Spaß!
Galeß