Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Krízisben a Dortmund: Klopp is tanácstalan

A Borussia Dortmund ismét kikapott a Bundesligában, a csapat az elmúlt hét év legnagyobb válságát éli, Jürgen Klopp edző is tanácstalanul áll az új helyet előtt.

bild.de

A hétvégén az 1.FC Köln otthonában szenvedett vereséget a Borussia Dortmund, ez zsinórban a harmadik blama volt a német bajnokságban. A BVB így mindössze a 14.-ik helyen áll a tabellán hét ponttal a neve mellett. A Kölnben a vereséget jelentő gólt a két világbajnok, Mats Hummels és Roman Weidenfeller hibája után Simon Zoller lőtte.

“Igazán nagy és okos mondásaim most nincsenek ebben a helyzetben. Ez nagyon-nagyon kemény nekünk. Először kell erre egyet aludnom.” – nyilatkozta Klopp a ‘Sky’-nak, majd így folytatta:

“Hogyha az lenne az érzésem, hogy valójában rajtam múlik az egész, hogy miattam van ez, akkor azt mondanám, hogy ‘ez szuper volt barátaim, nagyon sok örömöm volt is de arra jutottam, hogy miattam van ez.’ Ebben az esetben szabaddá tenném a helyem. De ettől nagyon mesze vagyunk. Most sorozatban kell a mérkőzéseket nyernünk és azoknak a helyeknek a közelébe menni, ahova tartozunk.”

Klopp azt is belátta, hogy értelmetlen és dekoncentrált futballal álltak elő a Köln ellen is. A Dortmund minden esetre ilyen rosszol még soha nem szerepelt, mióta Kloppnak hívják az edzőjét. A német ‘Bild’ sem maradt rest, nyolc okot is összegyűjtött a válság magyarázatára. Első sorban a sérüléseket emelték ki, a világbajnokok említett rossz formáját és azt, hogy Ciro Immobile nem tudja igazán pótolni a Münchenbe igazoló Robert Lewandowskit.

A ‘Bild’ egyik írója, Michael Mikus mai cikkében azt feszegeti, hogy Klopp még akkor is maradna a kispadon, hogyha kiesne a BVB. Klopp minden esetre az újabb vereség után már hitehagyottan és tanácstalanul nyilatkozott, valami újra van szüksége a Dortmundnak ahhoz, hogy ismét a régi formájában láthassuk – és egy magabiztosabb védelemre!

Galeß