Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: Büszke vagyok a Bayernre!

A Bayern München csapata a hétvégén 0-0-s döntetlent játszott a Mönchengladbach otthonában, de a vezetőedző Pep Guardiola elégedettségének adott hangot.

Kép forrása: torfabrik.de

A 43 éves ezdő úgy nyilatkozott, elégedett a játékosok teljesítményével, és büszke rá, hogy sikerült egy 0-0-val lehozniuk a mérkőzést. A Bundesliga címvédője négy forduló elteltével végzett ismét döntetlenre, és még az őt közvetlenül üldöző Mönchengladbach is négy ponttal van lemaradva mögöttük a tabellán. Guardiola azt mondja, a két veretlen csapat mérkőzéséből jól jöttek ki, továbbra is veretlenek, egy hosszú szezon elején.

„Büszke vagyok a csapatomra, és arra, ahogyan játszottunk. Szervezetten játszottunk, és nem engedtük a hazaiaknak, hogy lekontrázzanak minket az első félidőben. A második félidőben kijött a hétközi meccs fáradtsága, és hiába akartunk nyerni, a formánk visszaesett, és lelassítottunk. A lényeg, hogy ilyen feszített idényben is jól teljesítettünk, és nem győzöm hangsúlyozni, büszke vagyok a csapatomra.”

A Bayern München csapatkapitánya, Philipp Lahm hasonló véleményen van a hétvégi mérkőzésről.

„Számunkra ez egy jó eredmény, egy örök ellenfél otthonában. Kézben tartottuk a mérkőzést, és nem volt igazán nagy helyzete a Borussiának. Nyerni szerettünk volna, de ez most nem sikerült, ám így is van négy pont előnyünk, aminek nagyon örülünk.”

A Bayern München a hétvégén a Borussia Dortmundot fogadja a hétvége rangadóján, míg a Mönchengladbach a Hoffenheim csapatát látja vendégül. Ha a Bayern megbotlik, akkor még izgalmas is lehet az év, ám ha a Gladbach otthon nem bír el Szalai Ádám csapatával, akkor korán nagy előnyre tehetnek szert a bajorok.

Demmel László