Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nehéz meccs vár az Interre, a Roma felveheti a fonalat – előzetes

Az Inter továbbra is nehéz helyzetben, és most sem lesz könnyű dolguk a Sampdoria ellen, míg a Roma az újonc Cesena ellen folytathatja a Juve üldözését.

Ma este rögtön kezedetét is veszi a hétközi forduló egy Sassuolo – Empoli találkozóval. A szezon elején cikksorozatunkban sokat vártunk a Sassuolotól, és most úgy néz ki tényleg előrébb végezhetnek. Hétvégén nyertek Parmában, előtte pedig a Juventus-szal ikszeltek. Az Empoli ezzel ellentétben most szaladt bele egy elég komoly pofonba hazai pályán a Cagliari keze által, így talán mondhatjuk, hogy a hazaiak a meccs esélyesei. Persze, a futballban bármi megtörténhet.

A Napoli is kezd formába lendülni, vasárnap 6-2-es vereséget mértek a Hellas Veronára, most az Atalantához látogatnak. A bergamoiak nem szerepelnek valami fényesen, múlt héten is simán kikaptak az Udinesetől, így itt a lehetőség a Partenopei számára, hogy tovább zárkózzon az élbolyhoz.
A Milan egészen tetszetős támadófocival rukkol elő mostanság, védelmük azonban elég bizonytalan. Ez pont a Cagliari ellen nem jó hír, mert sosem lehet tudni, hogy a szárdoknál mikor nyílik ki a gólzsák, ezért nagyon kell vigyázniuk Inzaghi embereinek, ha el akarnak kerülni egy váratlan vereséget.
A Fiorentina nagyon távol áll a meggyőzőtől, Rossi és Gómez hiányában gyakorlatilag nincs  csatáruk, aki gólt tudna szerezni, legalábbis eddig Khouma Babacar nem bizonyított sokat, Federico Bernardeschi pedig nagyon fiatal. Az Udinesenek ráadásul jó a védelme, eddigi 8 meccsükön csak 6 gólt kaptak, a Fiorentina ennyit rúgott. Stramaccioni legénysége a 3. helyen tanyázik, most pedig tehetnek róla, hogy lassan Vincenzo Montella is elkezdjen aggódni az állásért.
A Juventus a bajnokságban megálíthatatlan, és most is nyerhető meccs elé néznek, a Genoahoz látogatnak. A hazaiak a középmezőnyben a 9. helyet foglalják el, nekik elsősorban nem a Juventus ellen kell pontokat szerezniük, valószínűleg a Zebrák ezt a meccset is hozni fogják különösebb probléma nélkül.
Az Inter még mindig szenved, Mazzarrinak két meccse van a bizonyításra, most azonban nagyon komoly teszt elé néznek. A Sampdoria még veretlen a bajnokságban, a hétvégén a Romával döntetleneztek, és akár BL-helyről is álmodozhatnak. Eléggé megjósolhatatlan a találkozó kimenetele, azonban annyi biztos, hogy Mazzarri lefogja rágni mind a 10 körmét.
Igazi kiesési rangadó a Palermo – Chievo meccs, a hazaiak a 18., a vendégek a 19. helyet foglalják el jelenleg, aki itt nyer, az komoly előnyre tehet szert riválisával szemben.
A Roma éledezni látszik a Bayern ellen elszenvedett pofon után, ennek most a Cesena ihatja meg a levét. A Csikóhalak nincsenek valami jó formában, a Stadio Olimpicoban pedig leginkább a nagyobb vereség elkerüléséért küzdhetnek.
A Torino és a Parma is ebben az időpontban játszik, a hazaiak a békés középmezőnyben vannak, míg a vendégek tök utolsók. Roberto Donadoni az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele, kérdés, hogy sikerül-e neki.

A fordulót csütörtökön a Hellas Verona és a Lazio zárja. A vendégek bombaformában, 4 meccset nyertek zsinórban, már a BL-helyeket ostromolják. A Verona ezzel szemben csúszik lefelé a tabellán, hétvégén beleszaladtak a késbe Nápolyban, és nem úgy tűnik, mintha ők lennének azok, akik meg tudják állítani ezt a Laziot.

A forduló menetrendje:

Kedd:
20:45 Sassuolo – Empoli

Szerda:
20:45 Atalanta – Napoli
20:45 Cagliari – Milan SportKlub
20:45 Genoa – Juventus DigiSport1
20:45 Palermo – Chievo
20:45 Roma – Cesena
20:45 Inter – Sampdoria
20:45 Torino – Parma
20:45 Fiorentina – Udinese

Csütörtök:
20:45 Hellas Verona – Lazio DigiSport1

Tereh Balázs