Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DFB Pokal: Drámai Leverkusen továbbjutás, a Freiburg kiütéssel nyert

A Német Kupa második fordulójának szerda kora esti mérkőzésein két élvonalbeli csapat is érdekelt volt. A Leverkusen, és a Freiburg is idegenben próbálta kiharcolni a továbbjutást, míg egy másodosztályú párosítás is tartogatott izgalmakat.

Kép forrása: bundesliga.com
Mehmedi triplája repítette a Freiburgot

A Freiburg jó ideig áltatta másodosztályú ellenfelét, az 1860 Münchent, s a hazaiak talán el is hitték, hogy van esélyük. A félidőig jól tartották magukat a müncheniek, egy gyors gólváltás után döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok. Fordulás aztán beindult a Freiburg, és Mehmedi mesterhármasának támogatásával igencsak könnyedén fejezték be a párharcot. Az 1860 München mindnet megpróbált, de túl nagy falat volt a Budesliga 1-es csapat.

A Bayer Leverkusen csapatának jutott az egyik legkönnyebb sorsolás, a Regionalligás Magdeburg csapatának képében, és mivel már egy hónapja tartotta a veretlenségi sorozatát a vendégcsapat, a Bundesliga élcsapata számított esélyesnek. Ám a hazai Magdeburg nem adta olcsón a bőrét, hiába kerültek három perc után hátrányba, még a félidő vége előtt kiegyenlítettek. A Leverkusen nem tudta lezárni a mérkőzést, és a második félidőben Son a kiállítás sorsára jutott, így új esélyt kapott a Magdeburg. A mérkőzés végéig nem változott az eredmény, ám a hosszabítás második részében gyorsan előnyt szerzett a hazai csapat, amit a lefújás előtt kiegyenlített a Leverkusen, így jöhettek a büntetők, ahol a Bayer rögtön egy hibával kezdett, amit a negyedik körben kettőre növelt, de a Magdeburg az utolsó két büntetőjét kihagyta, így újra egál lett az állás. A hetedik körig tartott a párbaj, a Leverkusen előnyére csak egy kihagyott büntetővel tudott válaszolni a Magdeburg, így a Bundesliga élcsapata nyögvenyelősen jutott tovább.

Lipcsébe látogatott az Aue csapata, és a legutolsó pillanatig úgy tűnt, hogy a vendégek bravúrral menetelnek tovább, de a 91.percben mindent egy lapra feltéve támadott a Leipzig, és végül sikerült hosszabbításra menteni a mérkőzést. A ráadásban nem volt könyörület, a hazaiak két góllal elvették a vendégek kedvét a további erőlködéstől, és ha túlórára kényszerítve is, de sikeresen vették az akadályt.

A tavaly még első osztályú Braunschweig a Regionalligában küzdő Wurburger Kickers vendége volt, és végig irányították a mérkőzést, de az első félidőben nem tudták megszerezni a vezetést. A hazai csapat bátran küzdött, és tartotta magát, de a vendégek a mérkőzés 78. percében megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját, és biztosították a helyüket a következő körben.

1860 München – Freiburg 2-5 (1-1)
Gólszerzők:
Valdet (16.), Okotie (69.) ill. Freis (25.), Mehmedi (59., 64., 89.), Schmid (84.)
Magdeburg – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1) – hosszabbítás után: 2-2, büntetőkkel: 4-5
Gólszerzők: Siefkes (28.), Brandt (109.)  ill. Calhanoglu (3.), Papadopoulos (116.) Kiállítva: Son (78.)
RB Leipzig – Erzgebirge Aue 1-1 (0-1) – hosszabbítás után 3-1
Gólszerzők:
Poulsen (90+1.), Kaiser (97.), Boyd (108.) ill. Klostermann -öngól (20.)
Wurzburger Kickers – Braunschweig 0-1 (0-0)
Gólszerzők:
 
Nielsen (78.)

Demmel László