Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DFB Pokal: A pokolba megy a Dortmund; könnyű ellenfél Münchenben

Kisorsolták a Német Kupa nyolcaddöntőinek párosításait, ahol a Borussia Dortmund a Schalkét kiverő kiscsapathoz látogat, a Bayern otthon játszik majd.

hello-berlin.net

Újabb kört abszolváltak a DFB Pokal-ban, újabb Bundesliga csapatok búcsúztak – immáron csak kilenc együttes képviseli Németország legmagasabb osztályát. A két nagy név, a Bayern és a Dortmund is legyőzhető ellenfelet kapott. A bajorok a tavaly még első osztályú Braunschweig együttesét fogadják, az elvárások szerint komoly erőfeszítések nélkül továbbjuthat a Bayern.

A Dortmund dolga már közel sem olyan egyszerű, ugyanis már két Ruhr-vidéki klubot is kivert a Dynamo Dresden. A nagy múltú klub az első körben a Schalkét viccelte meg, majd a Bochum volt a következő áldozat. A BVB dolga azért lehet nehéz, mert a Dresden hazai pályán lép pályára, igen vérmes szurkolói előtt.

Még egy párharcot lehet kiemelni. Ugyanis a Németországban igen népszerűtlen RasenBallsport Leipzig a VfL Wolfsburgot fogadja. Mindkét együttest komoly pénzekkel szponzorálja a Red Bull illetve a Volkswagen. A jövőre nagy céloat kitűző klubok biztosan nagy csatát vívnak majd egymással.

A nyolcaddöntőket majd márciusban fogják lejátszani.

A DFB Pokal nyolcaddöntőinek párosításai:

SC Freiburg – 1.FC Köln
BFC Dynamo Dresden – Borussia Dortmund
Arminia Bielefeld – SV Werder Bremen
RB Leipzig – VfL Wolfsburg
VfR Aalen – TSG 1889 Hoffenheim
FC Bayern München – Eintracht Braunschweig
Kickers Offenbach – Borussia Mönchengladbach
Bayer 04 Leverkusen – 1.FC Kaiserslautern

Galeß