Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Magyar Kupa: Gálázott az Astra, Fogl-tripla Újpesten, szenvedett a Ferencváros

Öt mérkőzést játszottak szombaton a Hölgyek Magyar Kupájában. A tét a legjobb nyolc közé jutás.

Az utolsó pillanatban nyert a Fradi Rákospalotán. – fotó: Facebook/Ferencváros Women’s Futball – Jakab Tamás

Az élvonalbeli csapatok közül négyet is egymás útjába sodort a sorsolás. Amíg Rákospalotán a tavalyi döntős Ferencváros, addig az Újpesten a címvédő MTK vizitált. A zöld-fehérek ezúttal nélkülözték Krascsenics Petrát, aki az U17-es válogatottal EB-selejtezőn vesz részt, illetve nem került a keretbe Vőfély Noémi sem, ennek ellenére nem nevezhetjük tartalékosnak Dörnyei Balázs csapatát. A Femina edzője, Herczku István ellenben több alapemberét is kénytelen volt kihagyni: Zólyomi Rebeka sérülés, Török Kitti az U17-es válogatott EB-selejtezői miatt nem állhatott rendelkezésre, míg Balogh Nikolett ezúttal taktikai okok miatt nem tudott keretbe kerülni. Ugyanakkor hosszú kihagyása után először került be Tasnádi Rita, igaz pályára ezúttal nem lépett. A vendégeket szép számú szurkolótábor kísérte el, és végig remek hangulatot teremtettek. A találkozót végig uralta a IX. kerületi együttes, igaz rögvest a Femina kerülhetett volna előnybe, ha Szekér Anita indítását Bernhardt Barbara elől nem szedi fel Samu Anna. Az első negyedórában még egy vendég szabadrúgást jegyezhettünk fel veszélyes helyzetként. A zöldek a védelem mögé belőtt labdákkal próbálkoztak, és bár Mosdóczi Evelin nem tartozik a lassú játékosok közé, ezúttal hiába futtatták üres területre, rendre hosszú, avagy rövid volt az indítás. A folytatásban is jobbára a Ferencváros akarata érvényesült, de helyzetbe továbbra sem nagyon tudott kerülni Dörnyei Balázs csapata, mint ahogy a Femina sem. A hajrában Szekér Anita szerezhetett volna könnyedén gólt, de beérték, és szerelték, így oda lett a lehetőség. Fordulás után is a palotaiak veszélyeztettek először, ámde megint kimaradt a lehetőség. Ezután nagyon nyomott a Fradi, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak a lányok, így nem kellett nagyon félni attól, hogy lesz gól a meccsen. Pedig volt ajtó-ablak ziccer is. Aztán amikor mindenki a lefújást, és a tizenegyeseket várta, jött egy figyelmetlenség, és Krso a hálóba emelt. Középkezdésre már nem is maradt idő. Csóválta is a fejét a hazai mester, miközben kínjában mosolygott. A zöld-fehér lányok pedig mentek ünnepelni a drukkereikhez.

A zöld-fehér szurkolók remek hangulatot teremtettek. – fotó: Facebook/Ferencváros Women’s Futball – Jakab Tamás

Femina – Ferencváros 0-1 (0-0)
g.: Krso (90+2.)

Nagy Lilla (szemben) és Fogl Katalin (25) szállította a címvédő győzelmét Újpesten. – fotó: Facebook/MTKCsajok – Bodrogi Dávid

Egy kerülettel odébb a címvédő. Medgyes Péter ezúttal több, az alapcsapatban meghatározó játékost pihentetett, így Szőcs Réka csak civilben figyelte a társakat, de a kispadon kapott helyett Szabó Zsuzsanna, Kaján Zsanett, Tell Zsófia, Demeter Réka is, míg Csányi Diána az U17-es EB-selejtezőn szerepelt. Helyettük olyan ígéretes tehetségek kaptak lehetőséget, mint Németh Napsugár, vagy a csereként pályára lépő Vicsek Nóra és Kós Petra. Újpesti oldalon ezúttal sem válogathatott túl sokat Oroszi Sándor. A lilák mestere is jó pár hiányzóval volt kénytelen számolni. Ennek ellenére jól tartotta magát a lila-fehér együttes, amelyet a gyorsan bekapott gól sem fogott meg, sőt. Negyedóra múlva sikerült az egyenlítés is. Ezúttal nem lehet azt mondani, hogy fölényben futballozott volna a kék-fehér együttes, de veszélyt így is jelentett. Főleg a két szélen Nagy Lilla és Diószegi Fanni, ámde a másik oldalon ugyanígy lehet Dicsérni a Kiss-ikreket, Fannit és Kittit, valamint a középen futballozó Várkonyi Orsolyát és Nagy Barbarát. A szünetig hiába nehezítette meg a címvédő életét az Újpest, Fogl második góljával mégis az MTK vonulhatott előnnyel pihenőre. Fordulás után aztán gyorsan érkezett a harmadik találat. Nagy Lilla vette be az egyébként ismételten remekül védő Bíró Barbara kapuját, hogy aztán öt perccel később Fogl beállítsa a végeredményt. A negyedik gól után szétzilálta a hazai védelmet az MTK, hogy nem lett nagyobb a különbség, az csak Bíró bravúrjain, illetve a vendégtámadások lesen végződésén, valamint a pontatlanságok számlájára írhatók. Sőt, az Újpest Mogyorósi Zsuzsanna révén kapufát is rúgott. Le a kalappal az Újpest előtt, hiszen amíg bírták az MTK lendületét egyenrangú partnerei voltak Pádár Anitáéknak. A második félidő nagy részében azonban kidomborodott a két csapat közötti különbség.

Újpest – MTK 1-4 (1-2)
g.: Nagy B. (14.) ill.: Fogl (2., 40., 50.), Nagy L. (46.)

Gálával lépett tovább az Astra. Dombó János csapata Szolnokon lépett pályára, és kilencig meg sem álltak. A rózsaszín-feketék már a szünetben fél tucatnál jártak, és akár több góllal is nyerhetett volna a csepeli hölgysereg, ha kicsit pontosabban játszanak.

Szolnoki MÁV-Stadler Rain – Astra HFC 0-9 (0-6)
g.: Csorbai N. (9., 39., 54., 64.), Kakuszi A. (13.), Király B. (31.), Dikanová (33.), Godvár (44.), Megyes Á. (72.)

További eredmények:
Pécsi MFC – Videoton 1-6 (0-1)
g.: Karlovecz É. (56.) ill.: Kovács Zs. (41., 47., 65., 68.), Gimes G. (84., 88.)

Veresegyház VSK – Nyírség NSC 2-3 (1-1)
g.: Kusics A. (7.), Karikás R. (17.) ill.: Kardosi B. (21.), Ferencz N. (90.), Urai B. (90+3.)

Továbbjutott:
Ferencváros, MTK, Astra, Videoton, Nyírség

A további program:
2014. október 12., vasárnap
10.00 Győri ETO – Honvéd

2014. október 22., szerda
14.00 Kóka KSK – Dorogi Diófa
14.30 Viktória Trend-Optika – Szegedi AK

Gavalovits Sándor