Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Eibar legyűrte a Rayót – eredmények, tabella

Izgalmas mérkőzéssel zárult a La Liga 10. fordulója, ahol az újonc Eibar látogatott a jól szereplő Rayo otthonába.

Kép: www.as.com

Nehéz jelzőket találni az Eibar eddigi teljesítményére, hiszen messze a legkisebb költségvetésből, és egy nem kiemelkedő játékoskeretből a La Liga középcsapatává nőtték ki magukat. Legalábbis eddig. Méltó ellenfelei bárkinek, és nem volt ez másként ezúttal sem, a Rayo Vallecano otthonában. A Rayo remekül kezdte a bajnokságot, de az elmúlt hetekben bukdácsolt a csapat, így most hazai pályán mindenképpen győznie kellett. Ezzel szemben az első félidő végén nem náluk, hanem a vendégeknél volt az előny, akik Arruabarrena büntetőjével szereztek vezetést.

A Rayo 70%-ban birtokolta a labdát, saját kapuja elé szögezte ellenfelét, de lövésekig nem sűrűn jutottak. Ekkor jött az újabb pofon, nevezetesen Piovaccari gólja, ahol az olasz egy gyönyörű mélységi passz után talált be. Ekkor minden elúszni látszott a hazaiak számára, de az események sora itt még nem ért véget. Túl a hatvanadik percen, a Rayo még mindig próbálkozott, és tette mindezt sikerrel: Leo Baptistao két perc alatt két gólt rúgott, és ezzel az állás már 2-2 volt. Ez komoly lélektani fölényt eredményezhetett volna, de az Eibar mentálisan talán a liga legjobb alakulata, akiket nagyon nehéz megtörni. Ehhez mérten meg is tettek mindent a siker érdekében, ami elégnek bizonyult. A hajrában Aruabarrena megszerezte második találatát, és ezzel megszerezte csapatának a győzelmet is. Sikerével az Eibar a kilencedik helyre jön föl, megelőzve többek között a Rayót, akik pedig visszacsúsznak a 12. helyre.

Rayo Vallecano – Eibar 2:3
G: Arruabarrena (37. – büntető, 86.), Piovaccari (49.), Leo Baptistao (67., 68.)

Eredmények:
Elche – Espanyol 2:1
Levante – Almeria 2:1
Villarreal – Valencia 1:3
Athletic Bilbao – Sevilla 1:0
Real Sociedad – Malaga 0:1
Barcelona – Celta Vigo 0:1
Atletico Madrid– Cordoba 4:2
Granada – Real Madrid 0:4
Deportivo La Coruna – Getafe 1:2

Tabella:
1. Real Madrid 24 pont (37:10), 2. Valencia 23 p. (23:9), 3. Atletico Madrid  23 p. (19:9), 4. Barcelona 22 p. (23:4), 5. Sevilla 22. p (17:10), 6. Celta Vigo 19. p (17:11) 7. Malaga 18. p (12:8)

Góllövőlista:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 17 gól
2. Neymar (Barcelona) 9 gól
3. Messi (Barcelona) 7 gól
4. Larrivey (Celta Vigo) 7 gól
5. Bacca (Sevilla) 7 gól

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Baranyai Balázs