Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Továbbjutott a Barca és a PSG is! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. találkozóján a Barcelona és a PSG is hozta a kötelezőt, ezzel bebiztosítva továbbjutásukat, ám az első helyért még megküzdenek egymással.

fcbarcelona.com

Bajnokok Ligája – Csoportkör, 4. mérkőzés
F csoport

Ajax – Barcelona 0-2 (0-1)
G: – ill. Messi (36., 76.)
Kiállítva: Veltman 70’ (Ajax)

Ajax: Cillessen – Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen – Serero (Denswill 80’), Klaassen, Andersen (Riedewald 72’) – El Ghazi, Sigthorsson (Milik 62’), Schöne
Barcelona: Ter Stegen – Alves (Adriano 83’), Bartra, Mascherano, Alba – Busquets, Xavi, Rakitic (Rafinha 80’) – Messi, Neymar (Pedro 75’), Suárez

Az első félidő kicsit unalmasan indult, és meglepően az Ajax volt fölényben.
Az Ajax előtt adódott az első lehetőség, de Andersen lövése elkerülte a Barca kapuját.
A második esetben Klaassen tüzelt, de ez már kaput talált azonban Ter Stegen bravúrral védeni tudott.
A 36. percben egy ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Barca, de Cillessen védeni tudott, ám utána Alves visszaemeli a 16-oson belülre, amiért a hazaiak kapusa és Bartra harcolt meg és a katalán védő nyerte a párbajt, így Messi gólt tudott fejelni, 0-1! És a félidő ezzel az eredménnyel is zárult.

A második játékrészre Xaviék összekapták magukat és több lehetőséget is ki tudtak dolgozni.
Az 59. percben Messi ugratja ki Suárezt, ő azonban Cillessenbe lövi a labdát, majd a kipattanót az argentin rúgja kapura, de elkerülte a kaput.
A 70. minutumban Messi megindul saját térfeléről és csak Veltman tudja megállítani, de ő is csak szabálytalanul, ami sárgát ért és neki már volt belőle egy, így a kiállítás sorsára jut.
Hat perccel később ismét Messi a főszereplő. Az argentin játékos megindul, majd Pedronak kiteszi szélre, aki egy átvétel után visszajátssza középre, és a négyszeres aranylabdás duplázni tud, 0-2!
Az Ajax játékosok a kiállítás után nem igazán találtak már önmagukra, a Barca pedig megelégedett a 2-0-val, így szép lassan lecsordogált a mérkőzés.
A katalánok ennek a győzelemnek köszönhetően biztos továbbjutó, de az első helyért a csoportban még meg kell harcolniuk a PSG-vel.

PSG – Apoel 1-0 (1-0)
G: Cavani (2.) ill. –

PSG: Sirigu – Van der Wiel, T. Silva, D. Luiz, Maxwell – Pastore, Motta, Matuidi – Lavezzi (Bahebeck 78’), Cavani, Lucas (Cabaye 86’)
Apoel: Pardo – Sergio, Amorin, Carlao, Ioannou – Gomes (Sheridan 46’), Morais, Vinicius, Efrem – Djebbour (Alonefits 64’), Manduca (De Vincenti 59’)

A PSG már egész hamar megszerezte a vezetést Cavani révén, aki egy oldalról belőtt labdát pörgetett fel magának majd kapásból kapura vágja és szerencsével a kapuba vánszorog a labda, 1-0!
A 18. percben ismét Cavani szerezhetett volna gólt, de a fejese a kapufán csattan.
A találkozón már nem alakult ki újabb nagy lehetőség, így egy sovány 1-0-val biztosította be továbbjutását a francia csapat.

Az F csoport állása:
1. PSG 10 pont
2. Barcelona 9 pont
3. Ajax 2 pont
4. Apoel 1 pont

Szajevics Patrik