Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Müller triplázott, a Schalke beégett

Folytatódott a szokásoknak megfelelően szombaton a német bajnokság, a 11. forduló sima bajor sikert hozott és gólparádét Hoffenheimban.

kicker.de

A listavezető Bayern München ebben a körben az Eintracht Frankfurt vendége volt. A vendégek a szokásoknak megfelelően dominálták a mérkőzést, melynek hőse Thomas Müller volt. A német válogatott csatár az első félidőben egyszer talált be, majd a fordulás után még két ízben eredményes tudott lenni. A mesterhármas pedig három pontot ért, a Bayern megerősítette ezzel első helyét.

A Schalkénak az új edzővel, Roberto di Matteoval sem megy igazán. A Királykékek Freiburg városában léptek pályára, és kaptak ki. Az első félidő kiegyenlített volt, de a vezetést Günter révén a hazaiak szerezték meg. A fordulás után többet birtokolta a labdát a Schalke, de sokra nem ment vele, a francia-osztrák Schmid a hajrában megszerezte a Freiburg második gólját is. A Freiburg így a Köln után a Schalke ellen is nyerni tudott.

Őrületes mérkőzést láthatott a Hoffenheim publikuma. A vezetést a magyar légiós, Szalai szerezte meg már a második percben. A vendég Köln azonban három percre rá máris egalizált Olkowski révén. Egy jó fél óra elteltével már háromnál tartottak a vendégek, a félidő végén viszont érkezett a brazil válogatott Firmino és duplázott. Hat gól esett így ebben a játékrészben. A fordulás után óvatos játékot játszott mindkét fél, erre a hajrában a Hoffe fázott rá, ugyanis Olkowski újabb góljával nyerni tudott a Köln, a Hoffenheim pedig zsinórban másodszor szenved vereséget.

Bundesliga 11. forduló, szombat:

SG Eintracht Frankfurt – FC Bayern München: 0-4
Gólszerzők: Müller 23. 64. 67. Shaqiri 86.

FC Augsburg – SC Paderborn 07: 3-0
Gólszerzők: Werner 7. 47. Callsen-Bracker 68.

SC Freiburg – FC Schalke 04: 2-0
Gólszerzők: Günter 22. Schmid 68.

TSG 1889 Hoffenheim – 1.FC Köln: 3-4
Gólszerzők: Szalai 2. Firmino 39. 44. ill. Olkowski 5. 84. Lehmann 12. Ujah 35.

Bayer 04 Leverkusen – 1.FSV Mainz 05: 0-0

Galeß