Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2016: Rooney góllal lett százados, Svájc átgázolt Litvánián – videóval

Az angolok a 100. válogatottságát ünneplő Wayne Rooney büntetőjével, illetve Danny Welbeck duplájával végül könnyedén legyőzték a szlovénokat, ezzel továbbra is hibátlanul vezetek az E csoportot, amelyben San Marino történelmi pontot szerzett, míg a svájciak könnyedén verték Litvániát.

Rooney góllal ünnepelte 100. válogatott fellépését (Fotó: The Mirror)

Az angol – szlovén találkozó elején Andraz Kirm felhőfejesével próbálta felébreszteni a kissé alvó Háromoroszlánosokat, de nem igazán járt sikerrel a középpályás, ezért a Wembley közönsége jelezte a hazaiaknak, pörgessék jobban a játékot. Az első félidőben ez nem nagyon sikerült, Raheem Sterling mutatott be egy gyenge löketet, majd a 100. válogatottságát ünneplő Wayne Rooney durrantott fölé, a legnagyobb helyzet azonban Milivoje Novakovic előtt adódott, de Joe Hart szerencséjére mellé bólintott a rutinos támadó. A túloldalt Samir Handanovicnak a hajrára fordulva már mentenie kellett egyet, a hálóőr nagy meglepetése csapattársa, Jasmin Kurtic adott érdekesen haza, de végül nem lett gól a megmozdulásból.

A fordulás után ugyan az angolok voltak jobbak a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, Jordan Henderson csúsztatott egy szabadrúgás után saját kapujába (0-1). Szinte azonnal jött a válasz is, Rooney harcolt ki büntetőt, majd lőtte azt kegyetlen erővel a jobb sarokba (1-1). A 66. percben pedig már a hazaiaknál volt az előny, egy kipattanó labdát Danny Welbeck továbbított esetében a bal alsóba (2-1). Bő negyed órával a vége előtt már minden eldőlt, egy szép összjátékot követően Welbeck másodszor is beköszönt (3-1). Ezt követően még Rajko Rotman durrantott fölé, illetve az angolok mutattak be pár tetszetős támadást, de az eredmény már nem változott.

Anglia – Szlovénia: 3-1 (0-0)
London, Wembley, vezette: Olegário Benquerenca (portugál).
Anglia: Hart – Clyne, Jagielka (Smalling 89.), Cahill, Gibbs – Henderson, Wilshere, Lallana (Milner 80.) – Rooney, Sterling (Oxlade-Chamberlain 85.) – Welbeck. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.
Szlovénia: Handanovic – Brecko, B. Cesar, Ilic, Struna – Kirm (Ljubijankic 78.) – Birsa (Lazarevic 63.), Kampl, Kurtic (Rotman 75.), Mertelj – Novakovic. Szövetségi kapitány: Srecko Katanec.
Gólszerzők: Rooney (59. – büntetőből), Welbeck (66., 72.) ill. Henderson (58. – öngól)

A kisebb győzelmi kényszer alatt pályára lépő svájciak sorra dolgozták ki a helyzeteket a litvánok ellen, de Haris Seferovic fejesét Giedrius Arlauskis védte hatalmas bravúrral, Blerim Dzemaili ziccerben nem tudott labdát találni, míg a Gökhan Inler – Xherdan Shaqiri kettős hiába tüzelt becsülettel a célzással mindig gondok adódtak.

A fordulás után Admir Mehmedi még a kapufát találta telibe, Josip Drmic bevetésével viszont végül megindult a svájci henger, előbb a támadó közreműködésével Arlauskis ügyetlenkedte a labdát saját kapujába, majd Fabian Schär köszönt be a jobb fát is segítségül hívva. Az utolsó tíz percben még Shaqiri kétszer is villant egyet, ezzel feltéve az i-re a pontot.

Svájc – Litvánia: 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Arlauskis (66. – öngól), Schär (68.), Shaqiri (80., 90.)


Switzerland 4 – 0 Lithuania – European… by latesthighlights4u

Az észtek ugyan 14 alkalommal is megpróbálták bevenni San Marino kapuját, de végül ez nem sikerült Magnus Pehrsson tanítványainak, így pedig egy 61 mérkőzésből álló vereségi sorozatot sikerült megszakítaniuk a hazaiaknak, akik első pontjukat szerezték meg az Eb-selejtezők történelmében.

San Marino – Észtország: 0-0 (0-0)

Az E csoport állása:
1. Anglia 12 pont (11:1)
2. Svájc 6 pont (8:3)
3. Szlovénia 6 pont (4:4)
4. Litvánia 6 pont (3:6)
5. Észtország 4 pont (1:2)
6. San Marino 1 pont (0:11)

R@mbo