Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Csak egy öngóllal nyertek az olaszok! – videóval

A felkészülési mérkőzések sorában érdekesnek ígérkezett az albánok olaszországi vendégszereplése. Ha izgalmakban nem is, érdekességekben bővelkedett a mérkőzés.

 

Kép forrása: goal.com
Okaka fejesével nyertek az olaszok


Olaszország – Albánia 1-0 (0-0)
Genova, Stadio Luigi Ferraris. Vezette: Aleaxander Harkam
Olaszország: Sirigu (Perin 72.) – Antonelli, Moretti, Bonucci (Acerbi 82.), De Silvestri – Betolacci (Bonaventura 70.), Aquilani, Parolo, Cerci (Gabbiadini 77.) – Giovinco (Okaka 65.), Destro (Matri 65.).
Albánia: Berisha – Hysaj (Ajeti 74.), Cana, Mavraj, Agolli – Abrashi (Shala 71.), Memushaj, Lila (Valdet 90.), Kukeli (Roshi 66.), Lenjani (Balaj 86.)– Cikalleshi (Salihi 78.).
Gólszerző: Salihi – öngól (82.)

A két csapat összecsapása a hazaiaknak lehetett fontosabb, az utóbbi idők harmatos játékát igyekeztek volna kijavítani. Az olasz csapat eredményeit elvitatni nem lehet, de a mutatott csapatmunka nem idézte a régi szép időket. Hazai csapat lévén, azonnal az olaszok tartották meg a labdát, és a lassú építkezésben az albánok kisebb szabálytalanságokkal próbálták megzavarni őket. Ez olyannyira jól ment, hogy komoly lehetőségnek még a közelébe sem jutottak Giovincóék, ha pedig mégis, akkor azt Cerci kihagyta. Erre majdnem ráfizettek az Azzurrik, mert csak a kapufán múlt, hogy Cikalleshi lövése után nem ünnepelhettek az albánok a félidő végén. A második játékrészben hasonló felállásban maradtak a csapatok, de sürgetősebb lett immár a gól. Távoli lövésekkel próbálkoztak mind a hazaiak, mind a vendégek, de pontatlanok voltak a támadók. Ám egy suta mozdulattal mégis sikerült kicsikarnia a győzelmet az olasz válogatottnak. A pár perccel korábban beállt Salihi a saját kapujába csúsztatta a labdát, így nagy nehézségek árán, és ismét csak gyengébb játékkal, de nyertek a hazai szurkolók által támogatott égszínkék taljánok. Az olasz válogatott még mindig nem idézi a nagy elődöket, Antonio Conte szövetségi kapitánynak igazi kihívás lesz olyan csapatot faragnia a játékosokból, amely bárkivel eséllyel száll harcba.


Goal Okaka – Italy 1-0 Albania -18-11-2014… by Bayeo
Demmel László