Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Toni Kroos: ” Így teljes az évünk!”

Toni Kroos mostanában nem panaszkodhat. Idén csapatával, a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját, míg a német válogatottal világbajnoki címet ünnepelhetett. A nemzeti csapat idényzáró, utolsó mérkőzésén, éppen Kroos utolsó percben lőtt góljával győzték le Vigóban az Európa bajnoki címvédő spanyol válogatottat.

Kép forrása: informationng.com
Kijár a taps a Nationalelfnek!

Toni Kroos kedd este megtette a magáét, és pompás távoli lövésével, a Nationalelf,  idegenben győzte le az elmúlt hat év meghatározó nemzeti csapatát, a spanyolt. Mindezt láthatóan jó kedvvel, és elégedetten vette tudomásul a spanyol bajnokságban játszó középpályás.

“Nagyon jó csapatunk van! Szép győzelmet arattunk egy erős spanyol válogatott ellen, és ezzel igen jó évet sikerült lezárnunk. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy a legfontosabb párharcunkat már megnyertük, világbajnokok vagyunk. Ezt már senki el nem veheti tőlünk! A második félidő döntő volt ezen az estén, többet birtokoltuk a labdát, és szép akciókat vezettünk. Ezek egyikéből sikerült gólt szereznem, aminek nagyon örülök, ez egy csodálatos év, méltó lezárása. Az igazsághoz tartozik, hogy a spanyol csapat még mindig nagyon erős, de a védelmünk ismét helyt állt, és nem adtak esélyt a hazaiaknak a gólszerzésre. Ugyan az én gólommal nyertünk, de igazi csapatmunka volt!”

Kroos 57. válogatottbeli mérkőzésén a tizedik gólját szerezte, és ezzel sikerült a világbajnok német csapatnak győzelemmel zárnia az évet. Az utóbbi időben sokat kritizálták a német csapatot és Joachim Löw szövetségi kapitányt, főleg a lengyelektől elszenvedett vereség után de még Gibraltár 4-0-s legyőzése után is, mondván a csapat játéka, és szenvedélyessége hanyatlóban van. Talán a keddi estével, ezek a hangok is elcsitulnak.

Demmel László