Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea biztosan nyert; a Burnley menekülőre fogta – videóval!

A Premier League 12. fordulójával folytatódott a bajnoki versenyfutás. Míg az éllovas Chelsea-nek könnyed feladat jutott, addig a szebb napokat látott Everton, az idei éve egyik meglepetéscsapata, a West Ham ellen lépett pályára.

Kép forrása: skysports.com
Diego Costa újra betalált

Chelsea – West Bromwich Albion 2-0 (2-0)
London, Stamford Bridge, 41.600 néző. Vezette: Lee Mason.
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic – Fábregas, Matic, Hazard, Oscar (Rémy 80.), Willian (Ramires 86.) – Diego Costa (Drogba 83.).
WBA: Foster – Baird (Gamboa 68.), Lescott, Dawson, Wisdom – Gardner, Yacob, Brunt, Sességnon, Dorrans(Dorrans 84.) – Berahino (Anichebe 78.).
Gólszerzők: Diego Costa (11.), Hazard (25.)
Sárga lap: Willian (75.)
Kiállítva: – ill. Yacob (29.)

A Premier League éllovasa fogadta a 13. helyen álló birminghami csapatot, és a hazaiak kétséget sem hagytak afelől, hogy ki hol áll a tabellán. Gyorsan beszorították ellenfelüket a kapujuk elé, és egymás után játszották át a védelmüket. Terry lövését még szépen védte Ben Foster, de a 11. percben Diego Costa egy nagyszerű góllal megszerezte a vezetést csapatának. Oscar ívelt a tizenhatos sarkáról a leshatárról kimozduló spanyolhoz, aki mellel maga elé tette a labdát, majd ahogy kapura fordult, már be is passzolta azt a kapus mellett. Nagyszerű megmozdulás volt! De továbbra sem tudott szabadulni a nyomás alól a WBA, előbb Hazard, majd Costa próbálkozhatott újra, míg ellenfelük csak a védekezéssel volt elfoglalva. Ám azzal sem tudott megbírkózni, a 25. percben Fábregas szögletét, Hazard vágta közelről a kapuba, és máris kétgólos előnyben volt a Chelsea. Mielőtt fel tudott volna ocsúdni a West Brom, máris emberhátrányba kerültek, Yacob páros lábbal rátartott Oscarra, és mehetett zuhanyozni. A Chelsea megpróbált még egy gólt összehozni a félidő előtt, de a hátralévő időben már nem változott az eredmény. Emberhátránya tudatában visszaállt a birminghami csapat, és teljesen átadta a területet a Chelsea-nek. Ennek megfelelően a londoniak megpróbáltak minél többször helyzetbe kerülni, de komoly lehetőség nem adódott előttük a második félidő feléig, de akkor Foster bravúrjára volt szükség Hazard lövésénél. A 80. percre a második félidei labdatartás elérte a 89-12-es százalékarányt, ami még emberhátrányban is megdöbbentő adat. De a Chelsea nem akarta kivégezni ellenfelét, és csak ennek volt betudható a kétgólos különbség, ami meg is maradt a lefújás pillanatáig.

Everton – West Ham United 2-1 (1-0)
Liverpool, Goodison Park, 39.182 néző. Vezette: Mark Clattenburg.
Everton: Howard – Coleman, Jagielka, Distin, Hibbert – McCarthy, Osman, Mirallas (Eto’o 66.), Naismith (Atsu 89.), Barkley (Muhmed 80.) – Lukaku.
WHU: Adrian – Creswell, Reid, Tomkins, Jenkinson, Collins – Nolan (Jarvis 52.), Noble, Amalfitano (Vaz Te 82.)– Cole (Zarate 51.), Carroll.
Gólszerzők: Lukaku (26.), Osman (73.) ill. Zarate (56.)
Sárga lap: McCarthy (41.), Mirallas (60.) ill. Reid (41.), Tomkins (60.), Collins (74.)

Az Everton abban a tudatban fogadta a West Ham csapatát, hogy egy győzelemmel egy pontra megközelítheti a londoni „Kalapácsosokat”. A vendégek eddig kifejezetten jól teljesítettek a bajnokságban, ám most megszakadt a sorozatuk. Egyenrangú ellenfélként álltak fel egymással szemben a csapatok, és Lukaku szerencsés góljával a félidő közepén megszerezte a vezetést az Everton. A WHU nem adta meg magát, és a második félidő elején egy hasonlóan szerencsés góllal, sikerült kiegyenlítenie Zaraténak. Ám a londoniak nem a védelmük miatt tartanak ott ahol, a dobogósok mögött közvetlenül, és ez meg is látszott rajtuk, mert a lefújás előtt negyed órával, Osman egy beadást juttatott a vendégek kapujába. Ezzel a győzelemmel az Everton 17 pontos lett, és sikersen fellépett a 18 pontosok mögé, köztük a West Ham Uniteddel.

Stoke City – Burnley 1-2 (1-2)
Stoke, Britannia Stadium, 27.018 néző. Vezette: Martin Atkinson.
Stoke: Begovic – Bardsley, Shawcross, Cameron, Muniesa – Sidwell (Adam 78.), N’Zonzi, Walters, Krkic, Moses (Arnautovic 56.) – Diouf (Crouch 60.).
Burnley: Heaton – Ward, Shackell, Duff (Keane 76.), Trippier – Boyd, Jones, Marney, Kightly (Jutkiewicz 60.) – Barnes (Reid 85.), Ings.
Gólszerzők: Walters (33.) ill. Ings (12.,13.)
Sárga lap: Diouf (25.), Sidwell (59.) ill. Ings (39.)

A sereghajtó Burnley a Stoke otthonába látogatott, és önbizalommal felvértezve léptek pályára. Az előző fordulóban a Hull legyőzésével megszerezte első sikerét a Burnley, míg a Stoke csapata a Tottenham legyőzésével vonult a válogatott mérkőzések miatt szünetre. S míg a hazaiak esélyesebbnek számítottak, a Burnley megszerezte a vezetést. Az első tíz perc tapogatózása után Danny Ings egy perc alatt lőtt egy duplát, és így a hazaiaknak már nem maradt más választásuk, mint futni az eredmény után. S mivel lassan ébredt a Stoke, könnyen lehetett volna 20 perc után három is a különbség, ha nem Begovic áll a kapuban. A piros-fehérek próbálkoztak becsülettel, és egy szöglet utáni kavarodásból kivágott labdát sikerült visszaívelni Walters fejére, aki nem hibázott, és egy gyönyörű fejessel szépjteni tudott. Ezek után megnyomta a félidő hajráját a Stoke, de szögleteikből már nem tudtak komoly veszélyt kialakítani, egy Moses lövés zárta le a félidőt. Fordulás után mindent megtett a Stoke City az egyenlítésért. Az egykori Barcelona-kedvenc Bojan Krkic lövése a kapu mellett suhant el, a széleken Victor Moses jelentett veszélyt lecseréléséig, majd a helyére beállt osztrák Arnautovic lövése okozott riadalmat. A Burnley teljesen átadta a területet a hazaiaknak, míg a Stoke tíz alkalommal próbálkozott lövéssel, a vendégek egyszer sem. A szögletek aránya is 12:0-át mutatott, ami kiválóan érzékelteti a két csapat játéka közötti a különbséget. De innen már nem tudott kiegyenlíteni a Stoke, az első félidei egy perces áramszünet elegendő volt, hogy a Burnley megszerezze második győzelmét, és menekülőre fogja a kiesőzónából.


Chelsea 2-0 West Brom (Goals & Highlights) 22… by pewdiepieofficia


Everton 2-1 West Ham (Goals & Highlights) 22-11… by pewdiepieofficia
Demmel László