Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney volt a MU nyerőembere az Arsenal ellen! – videóval!

A Premier League 12. fordulójának rangadóját rendezték szombaton kora este Londonban. Az elmúlt húsz évben komolyan rivalizáló csapatok, most nehéz időszakot élnek meg, de sikerült egy pörgős meccsen bizonyítaniuk, hogy kár lenne még leírni őket.

 

 

Kép forrása: caughtoffside.com


Arsenal – Manchester United 1-2 (0-0)
London, Emirates Stadium, 60.074 néző. Vezette: Michael Dean.
Arsenal: Szczesny (Martinez 59.) – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Ramsey (Giroud 77.), Arteta, Oxlade-Chamberlain, Wilshere (Cazorla 55.), Alexis – Welbeck.
MU: De Gea – Blackett, Smalling, McNair – Shaw (A. Young 16.)(Fletcher 89.), Carrick, Fellaini, Valencia – Rooney, Di María, Van Persie (Wilson 75.).
Gólszerzők: Giroud (90+5. )ill. Gibbs – öngól (56.), Rooney (86.)
Sárga lap: Cazorla (65.), Giroud (90+8.) ill. Wilson (90+7.)

Az előjelek egyik csapat számára sem voltak túlságosan kedvezőek a forduló előtt. Mind a két klub élt már meg szebb, és eredményesebb napokat, de jelenleg is azon dolgoznak Londontól Manchesterig, hogy azok a szép idők visszatérjenek. Hazai pályán az Arsenal magához ragadta a kezdeményezést, és Welbeck lövésével, valamint Mertesacker fejesével megadták az alaphangot a mérkőzéshez. Ami nem indult jól a vendégeknek, mert már a 7. percben megsérült a védelem oszlopos tagja, Luke Shaw, és ez csak tovább rontotta Louis van Gaal, és csapata esélyeit. Az Arsenal a hagyományos gyors passzokkal tarkított játékát hozta ismét, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítani, még akkor sem, amikor a védelem mögé kerültek. A legtöbb próbálkozást a tizenhatos környékéről jegyezhettük fel, rendre kívülről próbálkoztak a csapatok. Főként a hazaiak, mert a Manchester United kezdetben nem tudott mit kezdeni az “Ágyúsokkal”. Ám ez is véget ért, és a harmincadik perctől már kiegyenlített játék folyt a pályán, egyre többször sikerült veszélyes kontrákkal veszélyeztetnie a MU-nak, de sem Di María, sem Van Persie nem tudott gólt szerezni. A félidőre talán a vendégek mehettek nyugodtabban, mert túlélték a kezdeti Arsenal támadásokat. A második játékrész Oxlade-Chamberlain, és Mertesacker lehetőségeivel indult, de mégsem a hazai piros-fehérek, hanem a vendég “Vörös Ördögök” szerezték meg a vezetést. Kieran Gibbs menteni igyekezett a kapuja elé, de olyan szerencsétlenül ért bele egy beadásba, hogy a labda a saját kapujába vágódott. A gólnál megsérült a védőjével ütköző Szczesny kapus, így le kellett cserélni, és Damian Martínez állt a helyére. Az Arsenal felpörgette a játékot, és hajtott az egyenlítésért, de Welbeck önzősége, és a MU védelem szervezettsége miatt nem sikerült bevenniük De Gea kapuját. Tovébbra sem tudtak közel kerülni ellenfelük kapujához Arséne Wenger játékosai, így maradtak a távoli lövések, melyek ezek után sem vezettek eredményre. S míg a támadásokra figyeltek, addig a védelem fellazult hátul, és ezt a Di María – Rooney páros, utóbbi góljával kíméletlenül megbüntette. Erre már csak a 95. percben tudott válaszolni a csereként beállt Olivier Giroud, de az csak a szépítésre volt elég, így nagy meglepetésre a Manchester United idegenben fektette két vállra az Arsenalt, mely így visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére, míg a MU fellépett a negyedikre.


Arsenal 1 – 2 Manchester United – Premier… by latestgoalsforyou
Demmel László