Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Shaktar lemondhat a csoportelsőségről – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Bilbao meglepetésre legyőzte a Shaktart idegenben. Így a román együttes lemondhat arról, hogy az első helyen mennek tovább.

uefa.com

Bajnokok Ligája – Csoportkör
H csoport

Shaktar Donyeck – Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
G: – ill. San José (68.)

Shaktar: Pyatov – Srna, Kucher, Rakyckyj, Shevchuk – Costa (Marlos 68′), Fernando (Fred 77′), Stepanenko, Taison (Bernard 71′) – Alex Teixeira, L. Adriano
Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Etxeita (Gurpegi 32′), San José, Balenziaga – Iturraspe, Rico, Susaeta (Aduriz 65′), Etxebarria, Muniain (U. Lopez 88′) – Viguera

A Shaktar ahhoz képest, hogy csoportelső akart lenni elég gyengén játszott. A Bilbao pedig már annak tudatában lépett pályára, hogy biztos kieső, bár az Európa Ligában még folytathatják, ehhez már csak egy döntetlen kell a Bate ellen hazai pályán. Bár az is közre játszhat, hogy szerettek volna szépen búcsúzni a BL-től, és ez úgy néz ki meg is lesz. Még akkor is, ha csak döntetlent érnek el a fehérorosz csapat ellen, mert a Shaktar skalpja idegenben nagy dicsőség.
A győzelmet érő gólt a 68. percben Etxebarria szabadrúgása után San José szerezte. Remekül érkezett a védő, és belsővel szépen a kapuba segítette a labdát. Ez volt a spanyol játékos első gólja a BL-ben.

A H csoport állása:
1. Porto 13 pont
2. Shaktar Donyeck 8 pont
3. Athletic Bilbao 4 pont
4. Bate Boriszov 3 pont

Szajevics Patrik