Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csoportelső a Chelsea!

A G csoport tegnap esti eseményei, góljai.

www.facebook.com

 

 

Schalke 04 – Chelsea 0-5 (0-3)
Gelsenkirchen, Veltins Arena, 54.442 néző. Vezette: Jonas Eriksson.
Schalke 04: Fahrmann – Uchida, Höwedes, Santana, Aogo – Neustadter, Kirchhoff (Clemens 46.), Höger, Boateng (Meyer 63.), Choupo-Moting – Huntelaar.
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta –Fábregas (Schürrle 79.), Matic, Willian, Oscar (Ramires 75.), Hazard – Diego Costa (Drogba 66.).
Gólszerzők: ill. Terry (2.), Willian (29.), Kirchhoff – öngól (44.), Drogba (76.), Ramires (77.)
Sárga lap: Höger (18.)

Hogy a Chelsea győzni ment Gelsenkirchenbe, azt már nagyon hamar megmutatta a kétkedőknek. Előbb Diego Costa lövését kellett Fajrmannak hatástalanítania, majd a szögletből Terry fejesével megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Nem maradt sok ideje a Schalkénak az ismerkedésre, két perc után szinte vágtába kellett kezdeniük. De egyedül Choupo-Moting volt képes pontosan kapura lőni, ám lepattanó labdáját a kapufa mentette. Ennek meg is lett a böjtje, hiába próbálkozott a hazai csapat, de a Chelsea rendre megállította őket. És Willian egy kipasszolt támadás után, a kapus keze alatt belőve a labdát, megduplázta a londoni előnyt. Ezzel szinte el is dőlt a mérkőzés, de még a szünet előtt Kirchhoff egy gyönyörű fejessel 0-3-ra alakította az eredményt. Apró szépséghiba, hogy a védő a saját kapujába fejelt, pdig valóban szépségdíjas fejes volt. A Chelsea az első félidőben sikeresen legyalulta a Schalkét, a második félidő már csak a formalitás jegyében telt. De azért természetesen a maradék erejét beleadta a mérkőzésbe a hazai csapat, ám átütő erő nem volt bennük. A Chelsea jobban védekezett, mint ahogy a Schalke támadott, és jobban támadott, mint ahogy a hazaiak vádekeztek. Ennek eredménye lett az egy percen belül szerzett két gól is. A két csereember, Drogba, és Ramires is betalált, és ezzel kiütésessé tették a Chelsea győzelmét, és bebiztosították csapatuk helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Sporting CP – NK Maribor 2-1 (2-1)
Lisszabon, Estadi José Alvalade, 35.000 néző. Vezette: Craig Thomson.
Sporting CP: Patricio – Cedric, Mauricio, Oliveira, Nascimento – Carvalho, Mario (Martins 82.), Silva – Mané (Carrillo 66.), Slimani (Montero 75.) , Nani.
NK Maribor: Handanovic – Mejac, Arghus, Rajcevic, Stojanovic – Sallalich (Bohar 69.), Filipovic, Mertelj, Vrsic – Tavares (Ibraimi 46.), Zahovic (Mendy 76.).
Gólszerzők: Mané (10.), Nani (35.), Slimani (65.) ill. Nascimento – öngól (42.)
Sárga lap: Tavares (40.), Stojanovic (49), Cedric (61.),, Arghus (61.)

Ha a Sporting életben akarta tartani reményeit a csoportból való továbbjutásra, akkor le kellett győznie az NK Maribor csapatát. A portugál remények szerint a Chelsea megveri a Schalkét, és egy esetleges hazai győzelemmel, lépéselőnybe kerülhetnek a német csapattal szemben, az utolsó forduló előtt. Ennek megfelelően bekezdett a Sporting, és már tíz perc után gólt ünnepelhettek a zöld-fehér drukkerek. Mané gólja, mint az áldás, úgy kellett a Sportingnak, és ettől megnyugodtak a hazaiak, a saját játékukat játszhatták. A huszadik percre akár háromra is nőhetett volna az előny, de szerencse híján, nem sikerült újra a kapuba találni. Ehhez Nani kellett, és az újjászületett portugál szélső góljával, máris megduplázta csapata előnyét, egy óriási szóló, és cselsorozat végén, elfektetett négy védőt, így lett 2-0 a Sporting javára. Amit nem sikerült a szünetig megtartani, Jefferson Nascimento olyan szerencsétlenül ért labdába, hogy az a saját kapujába került. A Maribor szinte csak asszisztált az első félidőben, mégis reménye maradt az egyik pontra.  Ám a második félidőben hiába birtokolták többet a labdát a vendégek, Slimani góljával a három pontot és a továbbjutást is alighanem bebiztosította a hazai csapat.