Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Továbbjutott a Dinamo Kijev; a Young Boys még esélyes!

Az Európa Liga csütörtöki játéknapja után, az I és a J csoportban még nem dőlt el minden az 5. fordulóval.

Kép forrása: football.ua
Lens gólja repítette tovább a Dinamót!

I csoport:
Slovan Bratislava – Young Boys 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Soumah (11.) ill. Hoarau – büntető (9.), Kubo (18; 63.)

A svájci Young Boys abban a tudatban utazott szlovák ellenfeléhez, hogy egy esetleges győzelemmel befoghatja az előtte álló Sparta Praha, Napoli kettőst, feltéve, ha nem születik döntetlen a másik mérkőzésen. Ennek megfelelően kezdtek a vendégek, a kilencedik percben büntetőből jutottak előnyhöz, de az öröm csak két percig tartott, mert a pályaválasztó csapat azonnal egyenlített. Hogy nem spóroltak a csapatok, azt jelzi, hogy a 18. percben ismét a svájciak vezettek, és ezt az előnyt sikerrel tartották meg a szünetig. Bár a hazaiak nem adták fel, mégis a vendégek növelték előnyüket, és magabiztosan begyűjtötték a három pontot.

Sparta Praha – Napoli 0-0

Mindössze tizenhatezer néző volt kíváncsi a csoport első két helyezettjének a mérkőzésére. A csapatok tudták, hogy nem kell kihajtaniuk magukat, mert egy baráti döntetlennel mindkét csapat marad a továbbjutó helyen. Nem is hajszolták bele magukat a játékosok, így egy olyan eredménnyel gazdagodtak a csapatok, amely mindkét félnek megfelelt, így az utolsó fordulóra marad a döntés az első, és a második helyekről, és ebben a Sparta Praha járhat pórul, mert egy igencsak feltüzelt, és győzelemre hajtó Young Boys otthonába látogat, ahol a Napoli is vereséget szenvedett.

Az I csoport állása az 5. forduló után:

1. Sparta Praha 10 pont (11:4)
2. Napoli 10 pont (8:3)
3. Young Boys 9 pont (11:7)
4. Slovan Bratislava 0 pont (1:17)

J csoport:
Aalborg BK – Steaua Bucuresti 1-0 (0-0)
Gólszerző: Enevoldsen (72.)

A forduló előtt a vendég román csapat egy ponttal előzte meg dán riválisát, és az a tudat is erősíthette a bukarestieket, hogy az első fordulóban nagyon simán, 6-0-ra lelépték ellenfelüket. Az első félidőben hihetetlen arányban, fölényben játszottak a vendégek, tíz kapuralövésükre, csak egyszer tudtak válaszolni az Aalborg játékosai. Gól nem esett, a pontatlanságból adódóan nem volt igazán kiemelkedő a meccs. A második félidőre nem sokat változott a helyzet, továbbra is a Steaua próbálkozott többet, de gólt, meglepetésre a dán csapat szerzett. Enevoldsen találata végül kitartott a lefújásig, így az Aalborg csapata ezzel a győzelemmel fellépett a második helyre a csoportban, és immár két ponttal megelőzi a románokat.

Dinamo Kijev – Rio Ave 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lens (53.), Veloso (78.)

A Dinamo Kijev abban a szerencsés helyzetben fogadta a Rio Ave csapatát, hogy hazai győzelmével bebiztosíthatja helyét a továbbjutók között. Mivel Portugáliában sikerrel vették az akadályt az ukrán csapat játékosai, nem sokan kételkedtek a sikerben. És bár az első félidőben kiválóan tartotta magát a vendég Rio Ave, közel egyenrangú ellenfelei voltak a kijevieknek. De a második félidő elején a Dinamo legnagyobb ásza, a holland Lens megtörte a portugál kiscsapat ellenállását, és innentől már nem volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele. A győzelemmel együtt a továbbjutást a portugál Veloso biztosította be a 78. percben, és ezzel a Rio Ave minden esélyét elvesztette arra, hogy elnyújtsa nemzetközi kupaszereplését.

A J csoport állása az 5. forduló után:

1. Dinamo Kijev 12 pont (10:4)
2. Aalborg BK 9 pont (5:8)
3. Steaua Bucuresi 7 pont (11:7)
4. Rio Ave 1 pont (3:10)