Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Valóban szóba került az eladás

A klub tulajdonosa a Sport/Voetbal Magazine-nak adott interjújában kifejtette, hogy egyeztettek befektetőkkel az Újpest FC lehetséges eladásról.

Roderick Duchatelet azt mondja, hogy nem áll érdekében túladni az Újpest FC-n, de felesége – Valerie Gys – azt mondta, hogy egy jó ajánlattól nem zárkóznának el és ezek szerint van az a pénz, amire nem mondanának nemet. Elmondásuk szerint boldogak itt, de mindig figyelni kell a beérkező ajánlatkora és lehetőségekre.

Kép forrás: www.metropol.hu

Érdekes az eladás gondolata, hisz a munkának és befektetésnek már eredményei is voltak. Az elmúlt fél évben Magyar Kupát – a Diósgyőrt győztek le a 0:0-val záródó 90+30 perc után tizenegyes párbajban, ahol 4:3 lett a vége – és Szuperkupát – ugyancsak hosszabbítás utáni tizenegyesekkel tudott győzni a Debrecen ellen 5:4-re – is tudott nyerni a csapattal.

Az esetleges eladás nem jelentené azonban azt, hogy az Újpest kikerülne a Duchatelet család által fenntartott futballbirodalomból, hiszen a csapatok közötti játékos mozgásban az új tulajdonos ellenére is benne maradhat az egyesület. A belga család a Standard Liege, a Charlton, az Alcorcón, a Carl Zeiss Jena, illetve közvetve a St.-Truiden csapatait birtokolja. Roderick Duchatelet egyedül az Újpestet irányítja, míg édesapja – Roland Duchatelet – felel a többi klub menedzseléséért.

Acsádi Gergő