Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpoolban ma Brendan Rodgers állása a tét!

A futballban a dicsőség mulandó, és ezzel mára Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere is tisztában van.

Kép forrása: sports.ndtv.com
Rodgersért ma sokat tehetnek a játékosai.

A liverpooli “Vörös Ördögök” a 2013/2014-es idényben erőn felül teljesítve a második helyre futottak be a végelszámolásnál, és az utolsó három fordulóig komoly esélyük volt a bajnoki címre is. Ám nem sikerült végül a bravúr. Ettől függetlenül Brendan Rodgerst válaszották az év menedzserének, és az idei bajnokság nagy esélyesének tartották csapatát. De az idei bajnokság nem úgy indult, és a továbbiakban sem úgy alakult, ahogy azt a szurkolók, és maguk a játékosok is várták. Tizenkét forduló elteltével a Liverpool a tizenkettedik helyen áll, és szombat délután, az éppen előttük tanyázó Stoke City csapatát fogadják. A tétmeccseket figyelembe véve, a Pool, immár egy hónapja nyeretlen, öt meccséből négyet vesztett, és csak a hétközi BL csoportmeccsen tudott egy pontot szerezni, a nem épp acélos bolgár, Ludogorets otthonában. A vörösök mélyrepülése kihatással van a menedzseri poszttal kapcsolatos pletykákra is, több helyen kész tényként kezelik, hogy Rodgers már nem sokáig ül a kispadon, és olyan nevek repkednek a levegőben, mint a Borussia Dortmunddal idén szintén gyengélkedő Jürgen Kloppé. Nem lehet könnyű így dolgozni, és felkészülni a mérkőzésekre a stábnak, és a játékosoknak sem, de ezt a nyomást  most el kell viselni. Ráadásul az északír menedzsernek felróják azt is, hogy miért kellett 20 millió fontért leigazolnia az AC Milantól Mario Balotellit, aki, a Liverpool történetének egyik nagy csalódása az eddigiek alapján. És ha ez még nem lenne elég, Balotelli mellett a csapat ügyeletes gólszerzője, Daniel Sturridge is a sérültek számát gyarapítják. Ilyen körülmények között kellene ma délután a Stoke ellen begyűjtenie a három pontot a Liverpool csapatának.

“Néhány hónapja még én voltam az Év Menedzsere, most én vagyok az ügyeletes munkanélküli. Már így beszélnek rólam. De most csak arra tudok koncentrálni, hogy mit tududnk tenni annak érdekében, hogy a siker útjára lépjünk. Összpontosítanunk kell a következő feladatra. Versenyképesek vagyunk, és a Ludogorets ellen is azok voltunk, de végül nem sikerült nyernünk. Most arra készülünk, hogy a Stoke ellen bejöjjön az is ami eddig nem. Nyernünk kell, ez nem kérdés. A célunk még mindig ugyanaz mint tavaly, a negyedik hely.”

Ezt tavaly sikerült túlszárnyalni, de idén igazán nehéz dolga lesz a Liverpoolnak. A negyedik helytől öt pontra állnak, és rapszodikus teljesítményük miatt nem valószínű, hogy két-három forduló elég lenne az előrelépésre. Mindenesetre ma délután megkezdhetik a felzárkózást Gerrardék, akik nem csak magukért, menedzserükért is játszanak a mai fordulóban. Mindennél több múlik a futballistákon, és ezt a Mersey partján is pontosan tudják.

Demmel László