Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Garcia: “Kupadöntőre készülünk”

A Roma holnap sorsdöntő meccset vív a Manchester Cityvel, Rudi Garcia is hangsúlyozta a találkozó fontosságát.

Az E csoportból a Bayern München már magabiztosan továbbment, azonban mögöttük hatalmas a tülekedés a második helyért. A City és a Roma ki-ki meccset játszik egymással, aki győz továbbmegy. Döntetlen esetén viszont már bonyolultabb a helyzet. Amennyiben döntetlen születik, és a CSZKA Moszkva nyer a Bayern ellen, akkor az oroszok mennek tovább, ha gólnélküli iksz, és a Moszkva nem tud győzni, akkor az olaszok, minden más döntetlen esetén pedig az angolokkal találkozunk a legjobb 16 közt.
“Számunkra ez egy kupadöntő. Nem is lehetne esélyünk a továbbjutásra, hiszen a 4. kalapból sorsoltak, ők meg Anglia bajnokai, mégis itt vagyunk. A Moszkva elleni mérkőzés előtt is elmondtam, hogy a győzelemhez játszanunk kell a futballt. Különleges meccs a holnapi, de pont úgy készültünk rá, mint bármelyik másikra. Szeretnénk továbbjutni, magunk miatt, a klub miatt és a szurkolók miatt.”
Lökést adhat a Farkasoknak, hogy Sergio Agüero biztosan nem fog játszani. Az argentin csatár varázslatos formában volt, 21 találkozón 19 gólt szerzett, de az Everton ellen összeszedett sérülése miatt biztosan nem fog pályára lépni. Garcia, talán kissé váratlanul, elmondta, hogy csalódott, amiért Agüero nem játszhat.
“Amikor meghallottam, hogy Agüero nem játszhat nagyon szomorú lettem, mert ő egy igazi bajnok.”
Nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy tényleg szomorú volt, de a tiszteletet kétségkívül megadta a francia tréner.
“A Manchester City egy erős csapat, mégis a saját játékunkra és tempónkra kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de meg tudjuk csinálni.” – zárta mondandóját Garcia.

Tereh Balázs