Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea-Sporting: Mire jó a motiváció?

A Bajnokok Ligája G csoportjának szerda esti, londoni mérkőzése dönt mindenről. A Chelsea biztos csoportelső, és ha nem nyer a Sporting Lisszabon ellen, akkor a portugálokkal karöltve lépnek a nyolcaddöntőbe. Függetlenül az NK Maribor-Schalke meccs végeredményétől. A németek reménykednek, hogy a Chelsea megteszi azt a szívességet, hogy legyőzi soros ellenfelét, így esélyt adva a németeknek a továbbjutásra.

Kép forrása: soccersnipers.blogspot.com
Ismét kemény csata várható a két csapat mérkőzésén.

Ma este 22:30-kor minden kiderül. Akkor fogják ugyanis lefújni a Bajnokok Ligája G csoportjának küzdelmeit, és még két csapat reménykedhet a nyolcaddöntőbe jutásban. Az NK Maribor hazai pályán fogadja a Schalke 04 csapatát, és minimális elvárás a németektől, hogy nyerjenek Szlovéniában, minden más esetben a BL helyett, az Európa-liga küzdelmeivel kell megbarátkozniuk a tavasszal. A szlovén csapat a tisztes búcsúban bízhat csak, így nagyon megnehezítheti győzelmi kényszerben játszó ellenfele dolgát, és ne feledjük, a Chelsea ellen már sikerült döntetlenre hoznia a hazai mérkőzését. Sokkal izgalmasabb, és érdekesebb lehet a továbbjutás szempontjából a londoni Chelsea-Sporting mérkőzés, ahol a csoport első helyét már bebiztosító angolok úgy lépnek pályára, hogy számukra nincs tétje a mérkőzésnek. Nem úgy a Sporting számára! A portugál csapatnak ugyan elég egy döntetlen is a továbbjutáshoz, azzal meglenne az áhított nyolc pont, és mivel a Schalke elleni összesített eredményük jobb egy góllal, nem számítana az sem, ha a németek nagy különbséggel nyernének a Maribor otthonában. A kezdő sípszótól kezdve tehát, a Sportingnál az előny, csak tartaniuk kell a Chelsea-t, és a 0-0-ás eredményt. Hacsak…
Hacsak a Chelsea nem akar egy fényes győzelemmel búcsúzni saját közönségétől. Mert a hétvégi newcastle-i bajnoki vereséget feledtetni kell a szurkolókkal, bárki bármit mond. És ez nem jó hír a Sporting számára. A portugál, és német csapat számára adott a motiváció a mérkőzésekhez, és talán a hétvégén nem volt hangosabb szurkolótábora a Chelsea-nek a portugálokénál, és még soha nem drukkolt olyan sok német a Newcastle-nak, mint szombaton. Valójában az izgalmakért a Newcastle Unitedet illeti a dicsőség. Ha megadják magukat a hétvégi bajnokin, most a Chelsea a második csapatával vígan besétálna egy 0-1-es meccsbe, de ugye azt nem képzeljük, hogy kétszer egymás után hajlandóak lesznek kikapni? Ami amúgy sem a kékek szokása, utoljára áprilisban fordult elő, hogy két meccset is elbuktak egy hét alatt. A Chelsea kapusa, Thibaut Courtois szerint ez most nem fordulhat újra elő.

“Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk a hétvégi vereségünk miatt, de még mindig vezetjük a bajnokságot, úgy is mondhatnánk, jókor jött a pofon. Ez volt az első vereségünk, de keményen dolgozunk továbbra is, és folytatjuk amit elkezdtünk. Biztosak vagyunk benne mindannyian, hogy újra győzni fogunk!”

A kapus szavaival egybecsengenek a menedzser, José Mourinho gondolatai is.

“Természetesen győzni akarunk, a Chelsea-nél csak a győzelem elfogadható! Sajnos Diego Costa helyzete még nem tisztázott, nem biztos, hogy pályára léphet, fontos gólokkal támogatta idén a csapatot. De Drogba, és Rémy is bevethető, így nem aggódunk nagyon. Diego Costa még nem olyan fitt, hogy egy teljes mérkőzést lejátsszon, sokat volt sérült, nem szívesen kockáztatnék. De az edzéseken jól mozgott, majd meglátjuk, hogy alakul a sorsa.”

Hasonló helyzetben van a Sporting, melynek a pontszerző kalandja alkalmával alighanem nélkülöznie kell legnagyobb sztárját, a válogatott Nanit. A Boavista 3-1-es legyőzése alkalmával már a félidő közepén le kellett cserélni a szélsőt, és előreláthatólag ebben az évben már nem lép pályára. Marco Silva vezetőedző így kénytelen lesz egy kicsit visszavenni csapata lendületéből, vélhetően a támadás rovására. A portugálok motivációja adott, amit csak szinten kell tartani 90 percig. Ezek alapján nem lesz eseménytelen az este a G csoportban, az bátran kijelenthető. A válaszok többsége adott, a matematikai egyenleteket már minden játékos bemagolta. Már csak az a kérdés, hogy mire lesz képes a döntetlenre hajtó Sporting, ha a formáján javítani szándékozó Chelsea megszerzi a vezetést a mérkőzésen…

Demmel László