Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Tovább zárkózott a Leverkusen és a Gladbach

Folytatódott szerdán a hétközi forduló Németországban, ahol két élcsapat is fontos győzelmet aratott aktuális riválisa ellen.

kicker.de

kicker.de

A Hoffenheim jól kezdett hazai közönsége előtt a Bayer Leverkusen ellen, a brazil Firmino már a hetedik percben veszélyes lövést eresztett meg, Leno nagyot védett. Majd Kießling és Son révén a vendégek veszélyeztettek, a mozgalmas játékrész azonban gól nélkül ért véget. A fordulás után a Bayer veszélyeztetett Catro révén, erre a magyar Szalai helyzete volt a válasz. Az egyetlen gólra mégis a hajráig kellett várni, ekkor a fiatal Brandt passzát Kießling értékesítette. Szalai előtt komoly lehetőség adódott, hogy egalizáljon, majd a Bayer növelhette volna előnyét. Egy igazán mozgalmas találkozón végül a Leverkusené a három pont, amivel a negyedik helyre jöttek fel.

A Borussia Mönchengladbach a pocsékul szereplő Werder Bremen ellen játszott. Teljes mértékben irányították a találkozót, melyek Kruse érvényesített büntetője révén korán vezetéshez is jutottak. A félidő vége felé a svéd Wendt is betalált, ezzel kvázi el is dőlt a találkozó. Ugyan a fordulás után a bomba formát mutató osztrák, Junuzovic álomszerű góljával szépítettek a vendégek Kramer ismét kettőre növelte csapata előnyét, a hajrában még Hrgota is beköszönt. A Csikók így a harmadik pozícióban találhatóak.

Bundesliga, 16.forduló, szerda: 

TSG 1889 Hoffenheim – Bayer 04 Leverkusen: 0-1
Gólszerző: Kießling 79.

Borussia Mönchengladbach – SV Werder Bremen: 4-1
Gólszerzők: Kruse 12. (büntető) Wendt 38. Kramer 64. Hrgota 88. ill. Junuzovic 54.

Galeß