Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos hátrányból nyert rangadót a QPR!

A Premier League 17. fordulójának délutáni mérkőzései igen érdekes eredményeket hoztak, és izgalmassá tették több csapat számára is a folytatást.

 

Kép forrása: dailymail.co.uk  Austin mesterhármasával repült a QPR.

Kép forrása: dailymail.co.uk
Austin mesterhármasával repült a QPR.

 

Aston Villa – Manchester United 1-1 (1-0)
Birmingham, Villa Park, 41.234 néző. Vezette: Lee Mason.
Aston Villa: Guzan – Lowton, Vlaar, Okore, Clark – Cissokho (Bakuna 80.), Sanchez, Delph – Weimann (N’Zogbia 80.), Agbonlahor – Benteke.
MU: De Gea – Jones, Evans, Carrick, Young – Valencia (Wilson 74.), Fletcher (Beckett 46.), Mata – Rooney, Van Persie (Di María 61.), Falcao.
Gólszerzők: Benteke (18.) ill. Falcao (53.)
Sárga lap: Guzan (75.) ill. Blackett (75.)
Kiállítva: Agbonlahor (65.)

A dobogó harmadik fokán álló Manchester United kezdőjében meglepetésre feltűnt a liga legjobban fizetett játékosa, a kolumbiai Falcao is, és Van Persie-vel együtt igen erős csatársorral álltak fel a vendégek. A hazai birminghami csapat nem fogta a véletlenre, beálltak védekezni, és kontrákra támaszkodva igyekeztek válaszolni a MU támadásaira. Még 20 perc sem telt el, amikor Benteke góljával a Villa szerezte meg a vezetést, ezzel alaposan leforrázva a vendégeket, akiknek nem volt válaszuk a szünet előtt. Ám fordulás után már nem kellett sok, a rendre mellőzött, és emiatt kissé frusztrált Falcao egy szép góllal üdvözölte csapattársait, és Van Gaalt is. Csatárként alighanem így kell magunkat bejátszani a csapatba. Egyenlítő gólja után átvette az irányítást a United, és Agbonlahor kiállítása után csak fokozódott a nyomás a hazaiakon. De a Manchester United nem tudta kihasználni emberelőnyét, így be kellett érnie az egy ponttal, és egyelőre maradt a harmadik helyen.

Hull City – Swansea City 0-1 (0-1)
Hull, The KC’s, 21.913 néző. Vezette: Mark Clattenburg.
Hull: McGregor – Elmohamady, Chester, Davies (Maguire 77.), Robertson – Bruce (Aluko 59.), Meyler, Livermore, Ramirez – Hernandez, Jelavic (Sagbo 81.).
Swansea: Fabianski – Taylor, Williams, Fernandez, Richards (Rangel 81.) – Ki, T. Carroll (Emnes 57.), Dyer, Shelvey, Routledge – Gomis (Bony 76.).
Gólszerzők: – ill. Ki (15.)
Sárga lap: Livermore (27.). Aluko (67.) ill. Richards (40.), Taylor (75.)

A hazai „Tigrisek” igen nagy csatát folytatnak a kiesés elkerüléséért, és egyelőre úgy tűnik, hogy alul maradnak ebben a versenyfutásban. A vendég walesi csapat pedig minden erejével a nemzetközi kupaszereplést igyekszik elérni, és ehhez már olyan bravúrok is besegítettek, mint a MU, és az Arsenal elleni győzelem. Meglepetésre a hazaiak léptek fel támadóbban, mintha csak egy utolsó esélyt kellett volna megragadniuk. De a vezetést mégsem ők, hanem a Swansea szerezte meg, ezzel feladva a leckét a Hullnak. Nem volt választása a hazaiaknak, kitámadtak, és minden energiájukat a támadásokba fektették, de sikertelenül próbálkoztak, a kaput is ritkán találták el. Újabb vereségével a Hull a 19. helyen áll, a Swansea pedig halad célja felé, immár a 8. helyen áll, mindössze 4 pontra a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyektől.

QPR – WBA 3-2 (1-2)
London, Loftus Road, 17.560 néző. Vezette: Craig Pawson.
QPR: Green – Onuoha, Caulker, Dunne, Suk-Young (Hill 30.) – Vargas (Hoilett 67.), Barton, Henry, Fer – Austin, Zamora (Kranjcar 80.).
WBA:  Foster – Wisdom, Lescott, McAuley, Pocognoli (Gamboa 90+1.) – Gardner, Dorrans, Morrison, Varela, Sessegnon – Brown (Berahino 69.).
Gólszerzők: Austin (24. – büntető, 48., 86.) ill. Lescott (10.), Varela (20.)
Sárga lap: Dunne (39.)

A Queens Park Rangers a forduló előtt még kiesőhelyről várta a West Bromwich elleni mérkőzést. A vendégek már okoztak meglepetést ebben a bajnokságban, így nem várt könnyű menet a hazaiakra. Ami aztán a huszadik percre szinte rémálomszerűvé vált, mert a WBA kétgólos előnyre tett szert, és nem úgy tűnt, hogy a QPR komoly ellenállást tudna tanusítani. De Austin gólja még időben érkezett, így a londoniak nem sokáig álltak remény nélkül. Az első félidőben a vendégek irányításával zajlott a játék, de a fordulás után felébredt a QPR. A hazaiak támadója Charlie Austin megszerezte második gólját is, és immár egálra álltak a csapatok. A West Brom érthetetlenül leült, és már esélye sem volt arra, hogy újra felpörögjön, aminek csúnya vége lett, ugyanis a nagyot harcoló Austin megszerezte harmadik gólját is, és ezzel 0-2-ről fordítva, 3-2-re nyert a Queens Park Rangers, és pontszámban beérte a WBA csapatát.

Demmel László