Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tata Martino: A Barcánál töltött év bukás volt

A Clarin – nevű lapnak adott interjújában őszintén értékelte a Barcelonában eltöltött egy évét Tata Martino, az Argentin válogatott jelenlegi edzője.

Kép: www.101greatgoals.com

Kép: www.101greatgoals.com

Vilanova helyét vette át a katalán klub kispadján Martino, aki a jó rajt után nem tudott bajnoki címet szerezni, és a BL-ben sem aratott sikert. Kinevezését sokan Messi személyével indokolták, aki maga is argentin. Arra a kérdésre, hogy tudott-e tanítani valamit Messinek, azt a választ adta Martino, hogy: ,,Semmit. Tényleg semmit. Sem neki, sem a Barcelonának.”

,,Nem tudtam nyomot hagyni Barcelonában, ez egy folt a karrieremben, már ami az edzői munkámat illeti.” – mondta Martino aki szerint teljesen logikus lenne bukásként értékelni a Barcánál töltött évet.,,Odamentem egy csapathoz ami folyamatosan nyert, majd nem nyert semmit amikor ott voltam. A Szuperkupa szinte értéktelen Barcelonában.”

Májusban állt fel a kispadról, és azóta az Argentin válogatott szövetségi kapitánya. A barcelonai kaland számára egy talán soha vissza nem térő alkalom hogy bizonyítson. ,,Minden amit megtanultam Barcelonában, hogy milyen ha sztárok vesznek körül, köztük a világ legjobbja. Rengeteg hatalmas hibát követtem el a Barcával…” – de nem fejezte be a gondolatot Martino, hanem csak ennyit mondott: ,,A többit majd egy másik életben mondom el.”

Baranyai Balázs